USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Європі бракує мужності визнати Крим російським – президент Чехії

17 Листопада 2017 10:27
Президент Чехії Мілош Земан вважає, що чимало європейських політиків вважають анексію Криму "завершеною справою", але їм не вистачає мужності визнати це відкрито.

Про це він заявив у інтерв’ю російському агентству ТАСС напередодні свого візиту до Росії.

Таку заяву Земан зробив у відповідь на ремарку кореспондента, що Земан – "чи не єдиний європейський політик, який відверто визнав возз’єднання Криму з Росією доконаним фактом".

"Знаєте, те, що я єдиний політик, який висловився в цьому ключі, не означає, що інші не мають тих же самих поглядів, але у них бракує мужності, щоб висловити їх публічно", - відповів чеський президент.

Земан знову порівняв Косово і Крим, заявивши про подвійні стандарти.

"Знаєте, в чому полягає моя аргументація? Вона дуже проста: я проти подвійних стандартів. З одного боку, ви маєте Косово, де була гарантія ООН, але ця гарантія не була забезпечена, а з іншого боку - Крим, де було проведено референдум. Це подвійні стандарти, і це погано", - сказав він.

"Якщо сьогодні Косово вважається незалежною державою, а Крим на основі результатів референдуму хоче приєднатися до Росії, то я не зможу протестувати. Тому я і вжив французький вираз fait accompli", - додав Земан.

Нагадаємо, що президент ЧехіїМілош Земан назвав анексію Криму Росією «завершеною справою» і запропонував компенсувати «віджаті» території фінансово або газом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Листопада 2017 11:34
і як таких уй"бків земля носить ? і що УРКАїнська влада ? оголосила зьоміка персоною нон-грата ? чи язик між булки засунула ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus