USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани шукають спонсорів для виготовлення кевларових касок

4 Вересня 2014 14:59
Жителі Волині розробили виробництво кевларових касок, які здатні захистити від куль і осколкових поранень. Першу вже випробували. Куля пробила шолом лише на декілька міліметрів, - інформує 24TV.

Спершу винахідники придбали майже за три тисячі гривень одну кевларову каску. Тепер вона слугує для них взірцем.

Виробник бойового спорядження Дмитро Сандалов розповів, що головне їхнє завдання – розпочати масове виробництво кевларових касок, тобто, не 1-3 каски в день, а 30-50. З його слів, сьогодні на одну каску людина витрачає 4 години.

Виробник бойового спорядження Андрій Семенюк розповів, що за день хлопці можуть виготовити лише три каски. Для серійного виробництва необхідно спробувати і випробувати 10 екземплярів. Але справа не з дешевих. Адже лише метр квадратний кевлара коштує близько 30 євро.

Спонсорів у винахідників немає. Тому для масового виробництва необхідно знайти чималі гроші, а відповідно, каже виробник бойового спорядження, вони мусять дати гарантії спонсору, що не візьмуть ті гроші і десь зникнуть з ними. Крім того, будь-який спонсор хоче, щоб ці каски пройшли сертифікацію.

Наразі, старий кевлар беруть із непридатних бронежилетів. А ті, які ще можуть згодитися – приводять до ладу.
Інформаційне агентство Волинські Новини також повідомляло, що після успішних спроб самотужки виготовити міцний бронежилет, волинські активісти знову взялися до важливої роботи. Тепер вони самостійно пробують виготовити кевларові каски.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
увч Показати IP 4 Вересня 2014 16:04
Да ладно, расслабьте булки. Поропетр на саммите НАТО заявил, что в пятницу скомандует прекращение огня. Конец войне.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2014 19:10
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus