USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Києві - спроба штурму наметового містечка Саакашвілі

6 Грудня 2017 08:07
Біля Маріїнського парку - спроба штурму наметового містечка активістів, які підтримують Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє УП.

Близько 6 ранку правоохоронці провели спробу штурму частини наметів в Маріїнському парку.

Серед соратників Саакашвілі є постраждалі.

Протестувальники зміцнюють барикади та зносять шини до наметового містечка.

Нардеп Семен Семенченко роздає інструкції самообороні наметового містечка.

Саакашвілі - в готелі "Київ" під охороною.


За інформацією "Громадського", внаслідок сутичок поліції з протестувальниками постраждали близько 20 людей.

До табору біля Ради під'їхало кілька автобусів з правоохоронцями. Десятки правоохоронців колоною зайшли на територію табору, де намагалися знайти Саакашвілі, передає "Інтерфакс-Україна".

З наметів почали виходити люди. Сталися сутички між поліцейськими та учасниками акції. Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Після нетривалого перебування в таборі правоохоронці відступили, повернулися до автобусів і від'їхали від табору.

Тим часом, у поліції заявляють, що активісти почали чинити супротив й провокувати правоохоронців, через що під Радою посилили наряди. "На цей час нікого з учасників акції не затримували", - додали у ГУ НП в столиці. Про це інформує УНІАН.

Зазначимо, що Саакашвілі інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності. Вранці 5 грудня в його квартирі невідомі вибивали двері. Екс-губернатор Одещини видерся на дах будинку, де переховувався від силовиків, які прийшли з обшуком.

Читати ще: Затримання Саакашвілі. Головне про спецоперацію СБУ та ГПУ

Після цього політика вивели з будинку і посадили його до мікроавтобуса, проте прихильники Саакашвілі заблокували авто і не дали вивезти його. Згодом активісти пішли до Верховної ради.

Під час брифінгу Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що діяльність Саакашвілі в Україні фінансував олігарх Сергій Курченко. Також Луценко зазначив, що у Саакашвілі - статус втікача і що він має 24 години на те, аби здатися правоохоронцям. Натомість Саакашвілі заявив, що не збирається здаватися добровільно та спростував будь-який зв’язок з Курченком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Я Показати IP 6 Грудня 2017 08:21
Що це за держава, коли силовики не можуть навести порядок з кучкою неруских та їх куплених запроданців. Зачистили і на цьому кінець, А то ще не встигнули розпочати міроприємтсва як луценки та авакови, як баби базарні, вже дають інтервю...
К. лучанин до Я Показати IP 6 Грудня 2017 09:45
Шановний, Янукович вже робив зачистку в 2013р. Памятаєш про подальші події.... Саакашвілі "зробив" ГРУЗІЮ ! Тоді всі заздрили ГРУЗІЇ, Саакашвілі очистив державу від корупції . А Україну корупція руйнує як державу, як іржа метал. І не буде мати держава Україна розвитку і перспективи поки не буде знищена (зменшена до мінімуму) корупція! Що , захотіли сталінських репресій від ПОРОШЕНКА? Порошенко - це тимчасовий Президент! Йому не світить 2-й термін... Українці вже зрозуміли хто такий Порошенко.
777 до К. лучанин Показати IP 6 Грудня 2017 13:07
Міша так зробив в Грузії як кіт на салі. Бабло що вкладали в реформи, так само деоибанив як у нас. Тоді чому Міша в Грузії в розшуку. Не хай їду там кричить. А нам і на сході війни вистачає...
111 Показати IP 6 Грудня 2017 08:22
Порошенко = Янукович
Dimitr Показати IP 6 Грудня 2017 08:41
Ну те саме що в 2014 році,безнадійна країна
АНАТОЛЬ_ Показати IP 6 Грудня 2017 08:44
ВОНИЖЕДІТИ!!!
777 Показати IP 6 Грудня 2017 13:10
Наш народ ніколи нічого не навчиться... Мішу в президенти, де здоровий глузд, люди. Ау!!!
Вася Луцький Показати IP 6 Грудня 2017 13:18
Шкода, що не розігнали цей бардак в 2013-14 році. Наразі можуть зробити ту-ж саму помилку... Замайдану всім забракло? Невже мало було, не понаїдались. Скинули одних олігархів заради того, щоб встановити владу інших. А людей довели до зубожіння.
Пам'ять Показати IP 6 Грудня 2017 15:53
Вас Юля-подружка не лякає?
ввв Показати IP 6 Грудня 2017 17:28
Скинуть Петю , а кого замість нього поставлять ? Мені цікаво прізвище знати наступного Президента . Ярош , Тимошенко , Гриценко ... ? Уважно придивишся до їх всіх , і на тобі, а ПРОУКРАЇНЬКОГО і НЕМАЄ !!!!!!!!! Мішка-підкидиш , президентом України не може бути ,Конституція не дозволяє.Та й перед Грузинським Народом потрібно відповісти за силовий розгін не згодних з його політикою , а це Т Ю Р М А не на один рік.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus