USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Порошенка не очікували такого повороту подій, – політексперт

6 Грудня 2017 12:14
Адміністрація Президента і Петро Порошенко наразі ніяк не коментують події довкола Міхеїла Саакашвілі. Вони цілковито збентежені і не розуміють, як діяти у цій ситуації.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK розповів політичний експерт Олександр Москалюк.

«В Адміністрації Президента не сподівалися того перебігу подій щодо Саакашвілі. Тому там вичікують, оскільки наразі не знають, як діяти і що говорити. Все ж наш Президент не відноситься до гілок влади. Він може сказати щось на кшталт: «Я не втручатимуся у процеси, але зроблю усе можливе, аби правоохоронні сили діяли у рамках закону». Будь-яка інша суть повідомлень звучатиме некоректно», –

говорить гість програми.

Не можна допустити того, аби суспільним настроєм став страх перед правоохоронними органами. Оскільки це викликатиме не лише негативні емоції, а й асоціації з Майданом, звертає увагу політичний експерт.

«Важливим є питання застосування сили. У нинішніх умовах люди починають бояться жорстких дій правоохоронних органів, бо це одразу створює негативні асоціації. Такі настрої є дуже невигідними Президенту не лише з політичної точки зору. Я помітив, що зараз багато порівнюють систему Порошенка з Януковичем. Можливо, вона й має спільні риси, але є один нюанс – масштаби зовсім інші. Ступінь розчарування суспільства у політиках не говорить, що може статися ще одна революція. Проте, безумовно, якщо кроки політиків будуть нерозумними – все закінчиться погано», – додає Олександр Москалюк.

Як повідомлялося, Саакашвілі оголосили у розшук за трьома статтями. 5 грудня у квартирі політика відбулися обшуки. Опісля Міхеїла Саакашвілі вивели з будинку і посадили до мікроавтобуса, проте прихильники Саакашвілі заблокували авто і не дали вивезти його. Згодом активісти звільнили політика та пішли з ним до Верховної ради.

Своєю чергою, під час брифінгу Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що діяльність Саакашвілі в Україні фінансував олігарх Сергій Курченко. Також Луценко зазначив, що у Саакашвілі - статус втікача і що він має 24 години на те, аби здатися правоохоронцям. Натомість Саакашвілі заявив, що не збирається здаватися добровільно та спростував будь-який зв’язок з Курченком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
КЛАВА Показати IP 6 Грудня 2017 12:33
Achtung, Achtung - Саакашвілі у повітрі !!!
Анатоль_ Показати IP 6 Грудня 2017 12:52
Я сам не очікував такого фокусу, брати та сестри мої!
Олег Показати IP 6 Грудня 2017 12:54
а спільне порошенка і курченка підприємство по управлінню нафтопроводом, а бізнес порошенка в росії. Чому ж безязикий юра не хватає свого кума пороха.
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2017 12:55
Приїхало чудо в гості а тепер випхати не можна
*** Показати IP 6 Грудня 2017 15:15
Відчуваю що ми стоїмо на порозі великого шухера.
не те не се Показати IP 6 Грудня 2017 19:59
мішок на голову і в літак київ -тбілісі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus