USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Профіль користувача
Дмитро Петрюка
Дата реєстрації: 4 Квітня 2017 10:22
Коментарів: 0
Дмитро Петрюка: Доброго дня. Проживаю в приватному будинку. Користуюся газом для обігріву приміщення. Вчасно сплачую кошти через електронний додаток інтернету https://104.ua/ та зазначаю показник лічильника на їхньому сайті. Питання:

1) Чи маю право не впускати на подвір'я та в будинок до лічильника контролера, який щомісячно знімає показники газу. (Якщо я маю таке право? зазначте на який документ я можу спиратися?).

2) Контролер через сусідів погрожує в наступний раз відрізати газ. (А я думаю: Чи мають право вони відрізати газ, якщо я на роботі або у відрядженні та дома нікого немає ?)(На який документ я можу спиратися?)

3) Чи маю право показник лічильника контролеру повідомляти в усній формі через мобільний, паркан, огорожу, хвіртку при цьому не відчиняти та не впускати контролера. (На який документ спираюся? Якщо маю право або не маю.)

Принципово не люблю? коли контролери провіряють лічильники води, газу та при цьому всьому заходять взутими, брудними до приміщення мого та інших людей? як до себе на роботу або додому. І налаштований в подальшому їх не впускати. Що цікавого порадите в таких ситуаціях? Дякую.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні, контролера від служби газу Ви маєте запустити. Самостійно, без Вашого дозволу, контролер не має права потрапити на територію Вашого подвір'я.

Спиратись тут можливо на статтю 30 Конституції України, яка передбачає, що кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Поточне регулярне зняття показань лічильника здійснюється споживачем станом на 1 число кожного місяця, що настає за розрахунковим та зазначаються споживачем у платіжних документах. На сьогодні варіантами передачі показників газового лічильника є: багатоканальним телефоном, СМС-повідомленням, через офіційний сайт чи за номерами телефонів Контакт-центру і абонентських відділів.

Необхідність зняття контрольних показань закріплена і законом, а саме в пункті 29 Правил надання населенню послуг з газопостачання, йдеться про те, що споживач зобов’язаний безперешкодно допускати у свої житлові та підсобні приміщення, де є газові прилади і пристрої, лічильники газу, представників газопостачального (газорозподільного) підприємства після пред’явлення ними відповідних службових посвідчень для звіряння показників фактично використаних у попередньому році та в першому півріччі поточного року обсягів природного газу.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для початку зверніться в поліцію із заявою про втрату паспорта, у якій зазначити орієнтовну дату його втрати. Щодо ціни послуг та тривалості виготовлення ID карти - зверніться до установи, яка приймає замовлення на виготовлення такого документу, ціну не підкажу. З практики можу сказати, що наразі ця процедура реально займає більше часу, ніж передбачено законом у зв'язку із великим напливом замовлень, або у зв'язку зі штучним створенням ажіотажу, точно не відповім. Оформити на Ваш паспорт кредит - це кримінальна справа, і в кінцевому рахунку Вам нічого боятись, оскільки, навіть якщо таке і сталось, то факт незаконності таких операцій однозначно проясниться. (Будуть не Ваші підписи в документах, на копіях сторінок паспорту буде видно, що не Ваше фото). Щоб прояснити це для себе - можете звернутись в бюро кредитних історій для для аналізу свого кредитного рейтингу. І там зможете побачити чи оформлені на Вас кредити.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісно, в ситуації, про яку кажете, найкраще буде оформити відпустку по догляду за дитиною, якщо є така можливість (своєю, онукою чи онуком). Інші варіанти - це звичайна календарна відпуска, додаткова відпуска, які можете використати по максимуму. Далі Відпустка "за свій рахунок" - універсальний спосіб для працівника вирішити особисті проблеми або урвати час для відпочинку (нехай і безоплатного), коли оплачувані відпустки уже використані. Для цього детальніше вивчить матеріал за посиланням: https://buhgalter.com.ua/articles/kadrova-sprava/vidpustka-bez-zberezhennya-zarplati-viznachayemo-neporushni-pravila/
Дмитро Петрюка: Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Будучи українцем та маючи пластикову карту іншої європейської держави - вид на проживання на два рокт та автомобіль іноземної реєстрації. (Мій населений пункт український знаходиться неподалік від молдовського кордону). Питання: 1) Як довго я можу перебувати офіційно, легально з автомобілем на Україні? Чи може авто бути два роки на Україні?2)Як часто мені потрібно перетинати авто іноземної реєстрації - кордон, щоб не сплачувати штраф за автомобіль, щоб з часом можна було виїхати на ньому за кордон на іноземних номерах.
Підкажіть,
які краще мати документи для України, для довгого перебування авто з іноземною реєстрацією та при цьому , його не розмитнювати (маючи вид на проживання іншої держави).
Можливо краще скористатися " Стамбульськю конвенцією" та що для цього потрібно?
Дякую за відповідь, яка цікавить багатьох людей.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Відповідь юриста поки що відсутня.
Система Orphus