USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Профіль користувача
Regina Bogomolova
Дата реєстрації: 12 Вересня 2017 15:48
Місто: Чаплинка
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Створення ОСББ само по собі ще не означає, що воно прийняло такий будинок на свій баланс у відповідності до Порядку передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2002 р. N 1521. Якщо таке не відбулось, тоді балансоутримувачем будинку є комунальне підприємство, і селищна рада має право заселяти у такий гуртожиток людей згідно своїх рішень та за внутрішнім врегулюванням цього питання із відповідним комунальним підприємством, на балансі якого залишається гуртожиток.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Як на мене, по-перше, позов або заяву про видачу судового наказу слід подавати за зареєстрованим місцем проживання боржника. Тому з 15 грудня 2017 р. це врахувати не вийде. По-друге, відповідно до ч.1 ст. 192 Сімейного кодексу України в чинній редакції, розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом. Сімейним кодексом України не передбачена можливість зміни розміру аліментів у звязку зі змінами в законодавстві, не передбачено перегляду судом визначеного рішенням суду розміру аліментів в зв'язку з такими змінами і Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів" від 17 травня 2017 року № 2037-VIII. У зв'язку з наведеним, вважаю, що зміна в законодавстві як підстава для збільшення розміру аліментів, сама по собі не може бути причиною для їх збільшення. Для цього подаючи до суду позов слід виходити саме з інших підстав, наведених в ст. 192 Сімейного кодексу України.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Можна скористатись будь-яким із перелічених Вами варіантів, аби він спрацював. Домовляйтесь з комунальним підприємством.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, це можливо і за це не буде відповідальності. В Україні примусова праця заборонена. І в такій спосіб Ви зі своєї сторони витримаєте вимоги трудового законодавства.
Система Orphus