USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92
Профіль користувача
Anastasia
Дата реєстрації: 14 Вересня 2017 08:45
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Взагалі видачі державного акту на право приватної власності на земельну ділянку мало передувати розроблення технічної документації на таку ділянку із визначенням меж внатурі. І якщо у Вас немає такої документації на руках, скоріш за все вона була розроблена відповідно до Порядку безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2009 р. N 844, і має зберігатись у відповідному підрозділі Держгеокадастру. Тому Вам спочатку доцільно отримати таку документацію, і вже згідно неї із залученням спеціалістів приватної фірми встановити межі земельної ділянки внатурі.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Таке розміщення не буде порушенням згаданих Вами санітарних (2011 року) та будівельних (2018 року) норм, оскільки розміщення купи піску не є спорудженням якоїсь споруди із порушенням вказаних норм і правил. В той же час тут слід звернути увагу на ч. 1 ст. 103 Земельного кодексу України (зміст добросусідства), якою передбачено, що власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо)
Відповідь юриста:
Доброго дня! Згідно зі статтею 103 Земельного кодексу України власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). Власник земельної ділянки відповідно до чинного законодавства може здійснювати будь-які дії із земельною ділянкою в обсязі наданих йому правомочностей. При цьому він зобов’язаний не заподіювати шкоди довкіллю, а також не порушувати права й охоронювані законом інтереси громадян, юридичних осіб і держави. У разі якщо дії власника порушують правила добросусідства, вони мають припинятися, а збитки, заподіяні сусідам, підлягають відшкодуванню.

Хоча посадовці сільської ради на вас не накладуть реальний штраф, можуть лише посварити.
Система Orphus