USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Профіль користувача
Petrson
Дата реєстрації: 22 Жовтня 2017 11:44
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Позов у цьому випадку слід подати за зареєстрованим місцем проживання відповідачів. А якщо це не відомо - за місцем її фактичного проживання, тобто за місцезнаходженням житла, із якого хочете їх виселити. Просто подати позов в іншому регіоні не дасть ефекту, оскільки він не буде повернутий без розгляду.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні, так не можливо, оскільки свідок не є стороною провадження у справі про адміністративне правопорушення, і він не має права на отримання процесуальних документів такого провадження.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні, не можуть. Це право, яке нерозривно пов'язане із особою чоловіка, і не може бути передовірене. Відповідно до ч. 2 ст. 238 Цивільного кодексу України, представник не може вчиняти правочин, який відповідно до його змісту може бути вчинений лише особисто тією особою, яку він представляє.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Теоритично це можливо. Дивлячись ким Вам приходиться курець, на яких підставах йому належить житло, і на яких підставах таке житло належить Вам. Уточніть для мене ці моменти, і тоді надам Вам ґрунтовну відповідь на запитання.
Анна: - Вітаю. Моє митання було [23 Грудня 2018 00:03] :
"Потрібна ваша професійна думка в такому досить делікатному питанні : я з дитиною проживаю разом з курцем, сама ж я не палю. І, навіть, коли мені зі скандалами вдається домогтись того, щоб він інколи палив поза квартирою, я однаково відчуваю цю отруту ще протягом пари годин, коли він заходить в квартиру . Я розумію, що в нашій країні моє невдоволення може виглядати дивно і зухвало, але я думаю я маю право жити...Тож, якщо ваша ласка, підкажіть чи існутють якійсь судові прецеденти, чи закони, чи інші правові інструменти, щоб людина, яка піклується про здоровя своє і своїх дітей, могла себе захистити від дії "таблиці менделєєва" хоча б для початку у квартирі якій вона проживає."

Дуже вдячна вам попередню відповідь.
Уточню : курець є моїм старшим братом, квартира знаходиться у власності наших батьків(на батькові, куплена в шлюбі), періодично з нами проживає батько, ми обоє повнолітні, обоє зареєстровані в цій квартирі. Дякую за виділений час.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Добрий день. Теоретично це можливо. У пригоді може стати Закон України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу" та норми Конституції України, які серед іншого вказують, що в Україні життя і здоров'я визнаються найвищою соціальною цінністю. Однак мені не відомі такі судові прецеденти.
Олег: Доброго вечора, моє питання було :
"[9 Червня 2019 20:02] Олег: Доброго дня, якщо ваша ласка, хочу у вас запитати: я декілька років проживаю зі своїми батьками у сілському будинку. Ми займались особистим господарством, я приймав участь у більшьсті робіт з цим повязаних, в тому числі ремонтом обектів у хаті і на тереторії... Проте фінансові витрати несли виключно батьки. Тож у мене питання : чи має будь-хто з нас без згоди інших двох розпоряджатись частиною(і якою?) продуктів нашої спільної діяльності? Дякую за витрачений час, і вибачаюсь, можливо за дрібязковість питання...
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо Ви юридинчо не власник - то лише за зродою власників домогосподарства.",-

якщо дозволите? я б хотів би уточнити його :
тобто виходить особа, що приймала участь в домогоспадарстві лише своєю працею, часом, розумом немає не те що права вето на розпоряджання результатами діяльності домогосподарства іншими членами, а й взагалі ніякого права..., а продуктами на свій розсуд розпоряджаются тільки «юридичний власник». Не підкскажите ще, юридично власником домогосподарства є власник будинку, чи власник коштів? Дякую за допомогу.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Домогоспорадство включає в себе земельну ділянку, будинок на ній, господарській будівлі.. плоди садівництва.. Що Ви маєет на увазі тут під можливістю бути юридично власником домогосподарства власнику коштів? Однак ще раз можу зазначити, що продуктами, вирощеними на домогосподарстві, та іншим майном домогосподарства, може лише власник такого домогосподарства (чи власники, якщо їх декілька). Інші особи, котрі приймали участь садівництві, ремонті об'єктів домогосподарства, можуть ним розпоряджатись лише за згодою юридичного власника, або якщо між ним і останніми це врегульовано в договорному порядку.
Олег: Доброго дня! Моє питання боло : [18 Серпня 2019 20:53] ...Щодо : "Що Ви маєете на увазі тут під можливістю бути юридично власником домогосподарства власнику коштів?", - мене цікавило чи може бути власником домогосподарства особа, що вкладає кошти в майно/тварин данного господарства і будінвництво/ремонт обєктів...Дякую за уточнюючу відповідь, тепер я зрозумів, що юридичним власником домогосподарства може бути тільки власник будинку і земельної ділянки...Дякую ще раз за допомогу. У мене є ще уточнення(якщо я ще невичерпав кількість уточнень) ), ви сказали : " Інші особи, котрі приймали участь садівництві, ремонті об'єктів домогосподарства, можуть ним розпоряджатись лише за згодою юридичного власника",- а якщо інша особа це член сімї власника, то чи тут не діє Стаття 405 ЦКУ, де не потрібно ніякої згоди? Дякую за виділений час. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! У ст. 405 Цивільного кодексу України вказано, що члени сім'ї власника житла, які проживають разом з ним, мають право на користування цим житлом відповідно до закону. Житлове приміщення, яке вони мають право займати, визначається його власником. Ця норма стосується житла, а не в цілому домогосподарства. І саме приміщення, яким можете користуватись, визначається власником.
Система Orphus