USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Профіль користувача
Марина
Дата реєстрації: 26 Жовтня 2017 20:18
Коментарів: 1
Марина: Добрий вечір, допоможіть, будь ласка. Така ситуація: коли я вступила в аспірантуру, мене змусили перевестись на роботі СУМІСНИКОМ, рік пропрацювала і з'ясувала, що на роботі я маю бути на основному місці, а в університеті на навчанні. ПРОБЛЕМА З ТРУДОВОЮ КНИГОЮ. Хочу на роботі перевестись на основне місце і директор погодився взяти, але ми не знаємо яким чином зробити запис в трудовій, вони не внесли запис поки я працювала сумісником, але там записано що я вступила в аспірантуру, яку закінчу лише через 3 роки. Крім того, цього року атестуюсь, тому стаж переривати не можна. Можливо є якісь закони? Виникла ідея переписати труову книгу без університетського запису? Яким чином зазначити те, що я зараз працюватиму на основному місці роботи? Вибачте, що так заплутано. Записи трудової по типу:

робота в школі на основному місці

звільнено з роботи

зарахована до університету

(далі записів немає, так як вирішили поки сумісництво не писати і не знаємо яким чином оформити перевод на основне місце роботи)
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку можна або проігнорувати запис в трудовій про навчання, або закреслити його роботодавцем, і належним чином написати, що "виправлено вірно", та реквізити особи, яка робить виправлення. Потім зробити запис про роботу як на основному місці. А якщо це перший роботодавець, і він не заперечує переписати трудову, тоді можна і переписати з підстав, наприклад, втрати цієї трудової книжки. Або якщо така трудова книжка ніде не «засвічена», можна просто переписати (тільки придбати трудову, яка буде виготовлена в типографії до того, як має робитись перший запис).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Правильно мається на увазі після отримання квартири переоформити її на іншу людину, наприклад родича в порядку звернення стягнення останнім на іпотеку на цю квартиру за позику, яка була отримана на її придбання, щоб це не виглядало як отримання та роздарування житла. І тоді, бути прописаним у відповідному населеному пункті в житлі, де, із врахуванням кількості працюючих, чоловік буде вважатись таким, що потребує поліпшення житлових умов.
Відповідь юриста:
Добрий день! Згідно з чинним законодавством України, закордонний паспорт засвідчує особу громадянина за межами рідної країни. Таким чином, при зміні (з будь-яких причин) особистих даних повинен здійснюватися обмін паспорта для виїзду за кордон.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тоді як приїде так і подасте заяву. Наразі з цим питанням значно простіше, і можете розписатись на наступний день після подачі заяви про намір зареєструвати шлюб.
Відповідь юриста:
Рекомендуємо з'ясувати у власника квартири наявність документів, що підтверджують право власності (свідоцтво про право власності, договір цивільно-правового характеру, свідоцтво про право на спадщину тощо).

Окрім того, варто перевірити продавця та об'єкт нерухомості, яку плануєте придбати, щодо наявності заборон, арештів, судових спорів. В майбутньому це зекономить ваш час та позбавить від неприємних сюрпризів. Іноді бувають випадки, коли навіть добросовісні продавці самі не здогадуються про наявність у них певних обтяжень. Ресурси, які допоможуть це перевірити:



















З'ясуйте у продавця також чи не зареєстровані там малолітні/неповнолітні діти, обмежено дієздатні/недієздатні особи. У разі їх наявності буде потрібна згода органу опіки та піклування на укладення договору купівлі-продажу.

Варто також дізнатись чи перебуває продавець квартири у шлюбі. Якщо шлюб продавця розірваний, або продавець проживає у цивільному шлюбі, варто впевнитись, що не існує спорів з приводу квартири (поділ майна подружжя).

Більшість необхідних відомостей ви можете перевірити самостійно, використовуючи відкриті ресурси, або проконсультуватися у нотаріуса.
Система Orphus