USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Профіль користувача
Вася
Дата реєстрації: 11 Лютого 2018 13:39
Коментарів: 0
Вася: Доброго дня. У з’язку із виходом на пенсію за станом здоров’я мені не виплатили одноразову грошову допомогу у зв’язку із інвалідністю, що настала в період проходження служби в податковій міліції. 23.11.2017 року ГУ ДФС у Львівській області ознайомило мене з рішенням ДФС України від 01.11.2017 року №29715/7/99-99-04-04-02-17 «Про повернення матеріалів».


Згідно отриманої відповіді на мою заяву, ДФС України відмовила мені у прийнятті відповідного рішення та зазначила, що 07 листопада 2015 року втратив чинність Закон України «Про міліцію» та проводити розрахунок та виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з встановленням інвалідності та втратою працездатності колишнім працівникам податкової міліції після 07 листопада 2015 року законні підстави відсутні, згідно Порядку та умовам виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності працівника міліції, податкової міліції, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 року №707.


У листі також зазначено, що статтею 356 Податкового кодексу України передбачено, що держава гарантує правовий і соціальний захист осіб начальницького і рядового складу податкової міліції та членів їхніх сімей, на яких поширюються гарантії соціального і правового захисту, передбачені статтями 20-23 Закону України «Про міліцію».


Розгляд матеріалів про виплату одноразової грошової допомоги працівникам податкової міліції буде відновлено після внесення відповідних змін до Податкового кодексу України або прийняття нового нормативно – правового акту. Порадьте куди мені звернутися.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Виключно до суду. Промоніторте таку судову практику:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66113956

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64122772

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65938034#
Вася: Доброго дня?.У зв"язку із виходом на пенсію за станом здоров"я мені не виплатили одноразову грошову допомогу в зв"язку із III групою інвалідності (довічно), пов"язане з проходженням служби в органах внутрішніх справ.23.11.2017 року ГУ ДФС у Львівській області ознайомило мене з рішенням ДФС України від 01.11.2017 року №29715/7/99-99-04-04-02-17 "Про повернення матеріалів".

Згідно отриманої відповіді на мою заяву, ДФС України відмовила мені у прийнятті відповідного рішення та зазначила, що 07 листопада 2015 року втратив чинність Закон України "Про міліцію"; та проводити розрахунок та виплату одноразової грошової допомоги у зв"язку з встановленням інвалідності та втратою працездатності колишнім працівникам податкової міліції після 07 листопада 2015 року законні підстави відсутні,Виплата одноразової грошової допомоги працівникам податкової міліції буде відновлено після внесення відповідних змін до Податкового кодексу України або прийняття нового нормативно - правового акту. Порадьте куди мені звернутися. Чи є у Вас позовні вимоги по даному питанні, якщо є то дайте будь - ласка зразок позовних вимог.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це запитання аналогічне попередньому, і я дав Вам на нього відповідь. Перейдість за посиланнями, прочитайте уважно судові рішення з аналогічних підстав, і зрозумієте усю законодавчу базу, яка є на Вашу користь. Звертатись слід до окружного суду за місцезнаходженням структурного підрозділу ДФС, яке Вам відмовило. Зразків позовних заяв з тиких питань у мене немає. Однак рішення вказаних судів можна використати як готову аргументацію мотивувальної частини позову.
Вася: Доброго дня пане Юрист.Дякую за допомогу. У зв"язку із виходом на пенсію за станом здоров"я мені не виплатили одноразову грошову допомогу в зв"язку із III групою інвалідності (довічно), пов"язане з проходженням служби в органах внутрішніх справ.23.11.2017 року ГУ ДФС у Львівській області ознайомило мене з рішенням ДФС України від 01.11.2017 року №29715/7/99-99-04-04-02-17 "Про повернення матеріалів".

Згідно отриманої відповіді на мою заяву, ДФС України відмовила мені у прийнятті відповідного рішення та зазначила, що 07 листопада 2015 року втратив чинність Закон України "Про міліцію"; та проводити розрахунок та виплату одноразової грошової допомоги у зв"язку з встановленням інвалідності та втратою працездатності колишнім працівникам податкової міліції після 07 листопада 2015 року законні підстави відсутні,Виплата одноразової грошової допомоги працівникам податкової міліції буде відновлено після внесення відповідних змін до Податкового кодексу України або прийняття нового нормативно - правового акту. Я по даному факту я з позовною заявою звернувся до суду ЛОАС. Відповідачі скерували на мою адресу відзив на позовну заяву. Мені потрібно надати відповідачам відповідь на відзив. Чи є у Вас зразки відзиву на відповідь по даному факту, якщо є то дайте будь - ласка зразок до ДФС України та ГУ ДФС у Львівській області.Дякую за попередні рішення судів, які були мною проманіторині і дуже допомогли в судовому процесі.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Прошу! Зразків відзивів у мене немає. Зауважу, що писати і подавати заперечення відзив - це право, а не обов’язок позивача. Тому можете просто його не подавати, якщо у Вас все і так достатньо аргументовано.
Відповідь юриста:
Такий строк встановлено судом в ухвалі про відкриття провадження у справі. Прочитайте уважну цю ухвалу.
Вася: Доброго дня пане ЮРИСТ. ЗАВЧАСНО ДЯКУЮ ЗА ВІДПОВІДЬ. Я звертаюся до ВАС неодноразово.Прошу Вас прочитати відповідь складену мною на відзив до ДФС України та ГУ ДФС у Львівській області.Будь - ласка прочитайте її і внесіть корективи, оскільки я переживаю чи правильно складена вона.
Дуже Дякую.

Відповідь на відзив
В провадженні Львівського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа №813/643/18 від 19.02.2018 року за позовом ( особа )до ДФС України, ГУ ДФС у Львівській області про визнання протиправними дій та скасування рішення, зобов’язання вчинити дії.
ГУ ДФС у Львівській області від 29.09.2017 року згідно Порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності працівника міліції, податкової міліції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 № 707, здійснило мені нарахування одноразової грошової допомоги в розмірі 40482,00 грн.
ДФС України листом від 01.11.2017 року №29715/7/99-99-04-04-02-17 повідомлено ГУ ДФС у Львівській області, що 07 листопада 2015 року втратив чинність Закон України «Про міліцію», тому проводити розрахунок та виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з встановленням інвалідності та втратою працездатності колишнім працівникам податкової міліції після 07 листопада 2015 року законні підстави відсутні.
Ознайомившись із відзивом на позовну заяву ДФС України, ГУ ДФС у Львівській області заперечую проти них, виходячи з наступного:
Відповідно до вимог ч.2 ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зобов'язані діяти тільки на підставі, в межах повноважень та у спосіб, які передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до вимог ч.2 ст.22 Конституції України при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.




Відповідно до вимог ст.46 Конституції України громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом.
Відповідно до вимог ч.1 ст.46 Конституції України, конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків передбачених Конституцією України.
Статтею 356 Податкового кодексу України визначений правовий та соціальний захист осіб начальницького і рядового складу податкової міліції, зокрема передбачено, що держава гарантує правовий та соціальний захист осіб начальницького і рядового складу податкової міліції та членів їхніх сімей. На них поширюються гарантії соціального і правового захисту, передбачені статтями 20 - 23 Закону України "Про міліцію" та Законом України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист".
Відповідь ДФС України від 01.11.2017 року №29715/7/99-99-04-04-02-17 з підстав втрати чинності Закону України «Про міліцію» є протиправною, оскільки Законом України від 13.02.2015 року №208-VIII були внесені зміни у статтю 23 Закону України «Про міліцію» і викладеного її в наступній редакції: «У разі поранення (контузії, травми або каліцтва), заподіяного працівнику міліції під час виконання ним службових обов’язків, яке призвело до встановлення йому інвалідності, а також інвалідності, що настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ або не пізніше ніж через три місяці після звільнення зі служби чи після закінчення цього строку, але внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період проходження служби в органах внутрішніх справ, залежно від ступення втрати працездатності йому виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 250- кратного прожиткового мінімуму, встановлено законом для працездатних осіб, - у разі встановлення інвалідності I групи, 200- кратного прожиткового мінімуму, встановлено законом для працездатних осіб, - у разі встановлення інвалідності II групи, 150- кратного прожиткового мінімуму, встановлено законом для працездатних осіб, - у разі встановлення інвалідності III групи в порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України. Визначення ступення втрати працездатності працівником міліції у період проходження служби в органах внутрішніх справ у кожному випадку ушкодження здоров’я здійснюється в індивідуальному порядку відповідно до законодавства».
В п. 2 «Прикінцевих положень» Законом України від 13.02.2015 року №208-VIII зазначено, що Кабінет Міністрів України, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади у тримісячний строк, після набрання чинності цього Закону привести свої нормативно – правові акти у відповідність із цим Законом.
Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей від 23.12.2015 року № 900 – VIII, який набрав чинності 29.12.2015 року, доповнено п.15 розділу XI Закону України «Про національну поліцію» № 580 - VIII абзацами другим і третім такого змісту:
За колишніми працівниками міліції у тому числі пенсіонерами, а також членами їхніх сімей, іншими особами зберігаються пільги, компенсації і гарантії, передбачені цим Законом для колишніх поліцейських, членів їхніх сімей, інших осіб. Право на призначення одноразової грошової допомоги, інших виплат, передбачених Законом України «Про міліцію» зберігається і здійснюється в порядку, що діяв до набрання чинності Закону України «Про національну поліцію».

Таким чином, підстави щодо виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з інвалідністтю, що настала в період проходження служби в податковій міліції, у розмірі 150 - кратного прожиткового мінімуму, встановленого Законом для працездатних осіб є законними і обгрунтованими.
Cлід звернути увагу суду, що ГУ ДФС у Львівській області розглядаючи подані мною документи щодо виплати одноразової грошової допомоги у зв'язку з настанням інвалідності, невірно визначила розмір такої допомоги, оскільки під час нарахування одноразової грошової допомоги ГУ ДФС у Львівській області та ДФС України мали керуватися Законом України від 13.02.2015 року №208-VIII з внесеними змінами у статтю 23 Закону України «Про міліцію» щодо виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або каліцтва працівника міліції, який оприлюднений в газеті Голос України від 11.03.2015 року №43 і набрав чинності 12.03.2015 року.
Отже, незастосування відповідачами положень Закону України №208-VIII від 13.02.2015 року із внесеними змінами у статтю 23 Закону України «Про міліцію» є необгрунтованими і безпідставними.
Одноразова грошова допомога в сумі 40482,00 грн., згідно висновку ГУ ДФС у Львівській області від 29.09.2017 року визначена не в повному розмірі, оскільки відповідно до Закону України від 13.02.2015 року №208-VIII повинна складати 252600 грн, що становить 150-кратний прожитковий мінімум, встановлений законом для працездатних осіб, на момент встановлення інвалідності III групи в порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.
Якщо є суперечності між нормами процесуального чи матеріального права, то рішення є законним, якщо судом застосовано норми, що мають вищу юридичну силу. У разі суперечності між нормами, що мають однакову юридичну силу, застосуванню підлягає та з них, яку прийнято пізніше.
Враховуючи вищевикладене, порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності працівника податкової міліції визначаються постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 року №707, а розмір одноразової грошової допомоги – Законом України «Про міліцію», оскільки Закон України від 13.02.2015 року №208-VIII із внесеними змінами у ст.23 Закону України «Про міліцію» має вищу юридичну силу.
Враховуючи вищенаведене, відмова ДФС України, ГУ ДФС у Львівській області у нарахуванні та виплаті мені одноразової грошової допомоги у зв’язку з інвалідністю, що настала в період проходження служби в податковій міліції, з підстав втрати чинності Закону України «Про міліцію» є протизаконною:

На підставі вищенаведеного, ПОЗИВАЧ просить суд позовні вимоги задовільнити в повному обсязі.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дуже фахово! Однак в кінці слід написати, що вважажте, що доводи відзиву на позов не спростовують підставності позовних вимог, у зв'язку з цим просите їх не брати за основу, а позов задоволити.
Вася: Доброго дня пане Юрист? У зв"язку із виходом на пенсію за станом здоров"я мені не виплатили одноразову грошову допомогу в зв"язку із III групою інвалідності пов"язане з проходженням служби в органах внутрішніх справ.20.11.2017 року ГУ ДФС у Львівській області ознайомило мене з рішенням ДФС України від 01.11.2017 року №29715/7/99-99-04-04-02-17 "Про повернення матеріалів". По даному факту я подав до суду позовну заяву.

Суд постановив.

1.Визнати протиправними дії ДФС України щодо відмови у розгляді заяви (особа) від 15.09.2017 року про нарахування і виплату одноразової грошової допомоги у зв"язку з інвалідністю, що настала в період проходження служби в податковій міліції відповідно до Закону України "Про міліцію".

2.Визнати протиправним та скасувати рішення ДФС України від 01.11.2017 року №29715/7/99-99-04-04-02-17 "Про повернення матеріалів".

3.Зобов"язати ДФС України розглянути заяву (особа) від 15.09.2017 року щодо виплати одноразової грошової допомоги у зв"язку з інвалідністю, що настала в період проходження служби в податковій міліції відповідно до Закону України "Про міліцію" та за результатами розгляду прийняти мотивоване рішення.

23.05.2018 року рішення суду набирає законної сили. Чи потрібно брати виконавче провадження по даному рішенні. В разі повторної відмови ДФС України я в змозі звернутися вдруге до Львівського окружного адміністративного суду. Підкажіть як діяти в такому випадку. Чи потрібно було подати апеляційну скаргу! Дякую за допомогу.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Пропоную Вам в цьому випадку звернутись до ДФС України із питанням добровільного виконання рішення суду в частині розглянути заяву (особа) від 15.09.2017 року щодо виплати одноразової грошової допомоги у зв'язку з інвалідністю, що настала в період проходження служби в податковій міліції відповідно до Закону України "Про міліцію" та за результатами розгляду прийняти мотивоване рішення. І у разі відсутності про це з боку податкової належного реагування, тобто не розгляд Вашої заяви із прийняттям по ній мотивованого рішення – взяти виконавий лист, і передати його на виконання до органу державної виконавчої служби. І у разі повторної відмови ДФС України звісно Ви можете звернутись до Львівського окружного адміністративного суду. Паралельно звернутись до суду із позовом про відшкодування матеріальної шкоди, завданої невиконанням рішення суду, яке вступило в законну силу, або формальним його виконанням (у разі розгляду заяви і відмові Вам в суті вимог). Цим будете готувати грунт для подальшого звернення до ЄСПЛ.
Система Orphus