USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Профіль користувача
Andriy
Дата реєстрації: 5 Березня 2018 17:40
Коментарів: 0
Andriy: Доброго дня! Будь ласка порадьте що робити в даній ситуації.Я установлений,повнолітніх,мої прийомні батьки померли ,я хочу знайти свою біологічну матір.З допомогою адвоката я надіслав запити в лікарню де народився,в службу у справах дітей,в органи опіки та піклування,в міську адміністрацію, звідки відповідь була одна ,що інформація щодо мого усиновлення та пошуку даних моєї біологічної матері відсутня та мені було запропоновано звернутися в Державний Архів Львівської області, персонально звернувшись в архів надав Свідоцтва про смерть обох моїх прийомних батьків,мені сказали підійти до начальника Архіві,що я і зробив, але мені сказали що вся інформація стосовно мого усиновлення та даних моєї біологічної матері знаходиться в архіві,але керуючись ст.168 КК УКРАЇНИ несуть кримінальну відповідальність за розголошення таємниці,також начальник архіву сказала якщо мене матір не знайшла до того часу значить я їй не потрібен,також сказала щоб я за думався над тим можливо в моєї мами є своя сім'я діти і як вони відреагують на моє проявлення,але про мої почуття не запитала.Невже я не маю жодного права знати про свою матір, рідних? Будь ласка допоможіть порадьте що робити і куди звернутися в даній ситуації,як я можу отримати актовий запис про своє народження і чи в ньому міститься дані про мою біологічну матір, наперед вдячний Вам за інформацію та відповідь,з повагою Андрій. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо такі дані зберігаються виключно у Державному архіві Львівської області і керівник цієї установи вімовляється надати такі дані, а Ви маєте право на таку інформацію, то слід отримати письмову відмову від архіву, та через суд зобов'язати керівника архіву надати таку інформацію. Також зауважу, що керівник архіву у вашому випадку не нестиме відповідальність за ст. 168 КК Украіни, оскільки така відповідальність може мати місце лише у разі розглошення таємниці усиновлення всупереч волі усиновителів. А у зв'язку з їх смертю встановити відсутність їх волі на нерозголошення таємниці вашого усиновлення не є можливим.
Andriy: Доброго дня.Раніше вже звертався до Вас,дякую за допомогу та відповідь.Знову виникла потреба у Вашій консультації.Я всиновлений,повнолітній,обоє прийомні батьки померли.З допомогою адвоката надіслав письмовий запит в Державний Архів Львівської області, щодо пошуку свого усиновлення та даних про біологічну матір та через деякий час отримав письмову відповідь,що Державною архівною службою в межах компетенції опрацьовано лист Державного архіву Львівської області щодо надання копій архівних документів,які містять інформацію про усиновлення повідомляється у разі смерті усиновителів пропонуємо керуватись вимогами частини четвертої статті 16 Закону України Про Національний архівний фонд і архівні установи,відповідно до якої доступ до документів Національного архівного фонду,що містять конфіденційну інформацію про особу,а так створюють загрозу для життя чи недоторканості житла громадян обмежується на 75 років від часу створення цих документів,якщо інше не передбачене законом . Раніше зазначеного строку доступ здійснюється з дозволу громадянина,права та законні інтереси якого можуть бути порушені,а в разі його смерті-з дозволу спадкоємців,а також у разі,коли така інформація суспільно необхідною або обмеження доступу до неї заборонено законом.Також з Міністерства юстиції України була аналогічна відповідь.Будь ласка підкажіть, порадьте що робити куди звернутися щоб отримати інформацію щодо свого усиновлення та пошуку даних біологічної матері, просто вже незнаю що робити,я немаю права знати свою матір,рідних,братів чи сестер я залишилася один , наперед вдячний Вам за підтримку та допомогу,з повагою Андрій. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Як писав Вам раніше – слід звернутись до суду із позовом до архіву про визнання відмови незаконною, та зобов’язання надати запитувану інформацію. Інше - процесуальні деталі позову. Ви виграєте таку справу у суді. Зверніться до адвоката, щоб допоміг провести цю справу. Ознайомтесь ще з інформацією, що за цим посиланням.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Лікар від імені такої людини не мав право це робити, оскільки питання майнових прав зокрема недієздатних людей має вирішуватись відповідним опікуном, якщо такого не має - тоді органом опіки і піклування. Якщо таке було більше 10 рокі назад - варіант лише подати позов до суду і просити поновити строки позовної давності. А питання підстав їх поновлення треба вивчати в конкретному індивідувальному випадку.
Система Orphus