USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Профіль користувача
Сергей
Дата реєстрації: 18 Червня 2018 13:16
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо теща на момент смерті тестя проживала із ним, вона вважається такою, що вступила у спадщину. В іншому випадку (якщо не проживала із тестем разом на момент смерті) можна спробувати це зробити через суд: або у форматі поновлення строку на прийняття спадщини, або у форматі визнання права власності на спадкове майно.
Відповідь юриста:
Для відповіді на питання з чого розпочати, слід відповісти на запитання, контекст яких випливає із моєї попередньої відповіді. Якщо місце її проживання на момент смерті тестя було зареєстроване в житлі, де і він проживав, то в такому випадку теща може звернутись до нотаріуса, який займається веденням спадкових справ за місцезнаходженням спадкового майна із заявою про оформлення спадщини та видачі свідоцтва про право власності на спадкове майно.



Якщо це сільська місцевість - можна звернутись до сільської ради для того, щоб цей орган оформив спадщину.



Якщо ж на момент смерті місце проживання не було зареєстроване із тестем - слід отримати від нотаріуса відмову у видачі свідоцтва про право власності на спадщину, і звертатись до суду із позовом про визнання права власності на спадкове майно.
Система Orphus