USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90
Профіль користувача
Natasha Dynec
Дата реєстрації: 23 Червня 2018 17:13
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це не відповідає вимогам закону. Цитую низку норм Кодексу законів про працю України. Так, статтею 50 (норма тривалості робочого часу) передбачено, що нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Статтею 55 (заборона роботи в нічний час) передбачено, що робота жінок в нічний час не допускається, за винятком випадків, передбачених статтею 175 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 54, нічним вважається час з 10 години вечора до 6 години ранку.

Статтею 175 (обмеження праці жінок на роботах у нічний час ) передбачено, що залучення жінок до робіт у нічний час не допускається, за винятком тих галузей народного господарства, де це викликається особливою необхідністю і дозволяється, як тимчасовий захід. Перелік цих галузей і видів робіт із зазначенням максимальних термінів застосування праці жінок у нічний час затверджується Кабінетом Міністрів України.

Статтею 57 (початок і закінчення роботи ) передбачено, що час початку і закінчення щоденної роботи (зміни) передбачається правилами внутрішнього трудового розпорядку і графіками змінності у відповідності з законодавством.

Статтею 62 (обмеження наднормових робіт ) визначено, що наднормові роботи, як правило, не допускаються. Наднормовими вважаються роботи понад встановлену тривалість робочого дня (статті 52, 53 і 61).

Власник або уповноважений ним орган може застосовувати наднормові роботи лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством і в частині третій цієї статті.

Власник або уповноважений ним орган може застосовувати наднормові роботи тільки у таких виняткових випадках:

1) при проведенні робіт, необхідних для оборони країни, а також відвернення громадського або стихійного лиха, виробничої аварії і негайного усунення їх наслідків;

2) при проведенні необхідних громадських робіт з водопостачання, газопостачання, опалення, освітлення, каналізування, транспорту, зв'язку - для усунення випадкових або несподіваних обставин, які порушують правильне їх функціонування;

3) при необхідності закінчити розпочату роботу, яка внаслідок непередбачених обставин чи випадкової затримки з технічних умов виробництва не могла бути закінчена в нормований робочий час, коли припинення її може призвести до псування або загибелі державного чи громадського майна, а також у разі необхідності невідкладного ремонту машин, верстатів або іншого устаткування, коли несправність їх викликає зупинення робіт для значної кількості працівників;

4) при необхідності виконання вантажно-розвантажувальних робіт з метою недопущення або усунення простою рухомого складу чи скупчення вантажів у пунктах відправлення і призначення;

5) для продовження роботи при нез'явленні працівника, який заступає, коли робота не допускає перерви; в цих випадках власник або уповноважений ним орган зобов'язаний негайно вжити заходів до заміни змінника іншим працівником.



А ревізія не є винятковим випадком. Тому можете сміливо відмовитись проводити ревізію в нічний час, зацитувавши роботодавцю вказані норми законодавства.
Система Orphus