USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Профіль користувача
Oleksandr Litvin
Дата реєстрації: 4 Січня 2019 15:46
Місто: Ратне
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
З метою посилення соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції Верховною Радою України 14.07.2016 прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції" (набрав чинності 06.08.2016).
Внесеними змінами передбачено, що до сукупного доходу сім'ї не враховується грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, на час її проведення.
Які документи необхідно надати для призначення допомоги? Заява про надання державної соціальної допомоги подається уповноваженим представником сім'ї до управління соціального захисту населення за місцем проживання.
До заяви про надання державної соціальної допомоги додаються:
- документ, що посвідчує особу;
- довідка про склад сім'ї;
- декларація про доходи та майно осіб, які входять до складу сім’ї (в декларацію не включаються державна соціальна допомога, призначена відповідно до цього Закону; нарахована субсидія за спожиті житлово-комунальні послуги; сплачені членами сім'ї аліменти; грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, на час її проведення);
- довідка про наявність та розмір земельної частки (паю).
Уповноваженим представником сім'ї, члени якої беруть участь в антитерористичній операції додатково надається довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції.
Система Orphus