USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Профіль користувача
ylia21
Дата реєстрації: 14 Вересня 2019 11:17
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Соціальні стипендії призначаються згідно постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. №1045 (зі змінами та доповненнями). Згідно пункту 1 частини 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів, Ви маєте право на таку стипендію.
Виплата соціальних стипендій в Україні буде проводитися органами соціального захисту населення через вищі навчальні заклади на підставі відповідних документів. Процедура отримання соціальних стипендій передбачає обов'язкове звернення студентів із заявою на ім'я ректора про надання їм стипендіальних виплат. У заяві треба вказати: прізвище, ім'я та по батькові; число, місяць, рік народження; зареєстрована і фактична адреса проживання; категорію особи, відповідно до якої визначено право на отримання соцстіпендіі.
Разом із заявою про призначення стипендії необхідно подати копію українського паспорта, копію свідоцтва про народження дитини (при наявності), копію ІПН і копію студентського квитка. Крім того, для призначення стипендії Ви повинні подати додатковий перелік документів: копію рішення органу опіки та піклування про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, або витяг з обліково-статистичної картки дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;- копію свідоцтва про смерть батьків. Уповноважена особа ВНЗ приймає документи і формує на кожного студента особисту справу, завірену копію якої в 10-денний термін передає в орган соціального захисту населення за місцем знаходження вищого навчального закладу. Зверніть увагу, що автоматичного продовження раніше призначених стипендій не буде, так що не пропустіть терміни подачі документів в наступному році.
Система Orphus