USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Профіль користувача
Анна
Дата реєстрації: 26 Лютого 2020 16:25
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Якщо померлий чоловік лише був зареєстрований за місцем проживання у квартирі, яка Вас цікавить, у його родичів не виникатимуть права щодо спадкування даного об'єкту нерухомого майна. Щодо Державного реєстру виборців, дана інформаційно-телекомунікаційна система створена для забезпечення державного обліку громадян України, які мають право голосу. Інформація, яка міститься в Державному реєстрі виборців може використовуватися лише для цілей, передбачених статтею 26 Закону України "Про Державний реєстр виборців". Відповідно, інформація з означеного реєстру не є підтвердженням факту реєстрації за місцем проживання у відповідному житлі особи яка померла.

Наявність інформації про виборчу адресу померлої особи в Державному реєстрі виборців може бути пояснена тим, що запис, що міститься у базі даних Реєстру, стосовно особи, яка померла, зберігається з відповідною службовою відміткою протягом п'яти років після настання смерті.

Згідно норм Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" передбачено, що для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою створюється, ведеться та адмініструється реєстр територіальної громади.

Якщо квартира, щодо якої запитується, знаходиться у м. Луцьку, рекомендуємо Вам звернутись до відділу ЦНАП для уточнення інформації щодо кількості осіб, що зареєстровані за місцем проживання за відповідною адресою.
Система Orphus