USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Профіль користувача
Анна
Дата реєстрації: 29 Квітня 2015 17:17
Коментарів: 2
Відповідь юриста:
Доброго дня! Можна, якщо у будинковій книжці на житло значиться, що прописана мати без відмітки про реєстрацію місця проживання неповнолітньої дитини.

Тоді до матері слід подати позов про визнання її такою, що втратила право користування житлом та скасування реєстрації місця проживання (не залучаючи як третю особу органи міграційної служби).

У разі якщо у будинковій крижці містяться відмітки про прописку і матері, і дитини – лише матір виписати не можна. Ще можливо зареєструвати місце проживання дитини за адресою батька, і виписати мати.

А якщо мати з дитиною фактично не проживають за місцем реєстрації, і в них немає прав на таке житло, то можна через суд виписати їх обох.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для цього Вашому сину та невістці, які зареєстровані у Вашій квартирі, слід звернутись до підрозділу державної міграційної служби (якщо це в Луцьку, то через Центр надання адміністративних послуг Луцької міської ради) із питанням зняття їх, а також їхньої дитини з реєстрації. При собі слід мати документи, що підтверджують право власності на квартиру та будинкову книгу, паспорти, та свідоцтво про народження дитини.
Відповідь юриста:
В такому випадку її "виписати" можливо тільки в судовому порядку, зокрема подати позов про визнання її такою, що втратила право користування житлом, оскільки відсутня понад 6 місяців. Із документів бажано оформити акт про непроживання такої особи (який складуть посадові особи балансоутримувача будинку – ЖЕКу або ОСББ), та залучити до справи як свідків сусідів, які підтвердять, що колишня невістка фактично не проживає в квартирі більше півроку.
Система Orphus