USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Профіль користувача
Тетяна
Дата реєстрації: 14 Січня 2016 14:03
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Не має такого права, оскільки відсутні належним чином підтверджені повноваження Іванова діяти від імені Петрова.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такому випадку буде правильно, якщо Ви надасте відповідь щодо не віднесення цього питання до компетенції РДА, і відправити його за належністю, зокрема до того органу, хто відповідальний за найменування, перенайменування та внесенн з цього приводу пропозицій.
Тетяна: Добрий день.

До установи надійшов запит на публічну інформацію. Дана установа є не розпорядником такої інформації. На нашу думку, це і не є запитом на публічну інформацію, скоріше є зацікавленість особи у веденні комерційної діяльності.

Надайте, будь ласка, юридичну допомогу у розгляді такого запиту: як правильно надати відповідь запитувачеві.

Дякую.

"Текст запиту.

Відповідно до Закону України „Про доступ до публічної інформації”, пункту 2 Указу Президента України від 5 травня 2011 року № 547/2011 „Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації” та пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня2011 року №583 „Питання виконання Закону України „Про доступ до публічної інформації” в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади”. З метою доведення до сільгосппідприємств всіх форм власності інформаціі щодо переваг застосування ультра мало об’ємного обприскування рослин легкою авіацією. Прошу надати у п’ятиденний термін телефони та електронні адреси зацікавлених осіб."
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповісти, що порушенні у зверненні питання, не дивлячись на посилання на Закон України "Про доступ до публічної інформації", не є запитом на публічну інформацію в розумінні вказаного Закону, і тому його розгляд здійснено в порядку Закону України "Про звернення громадян".

У відповідності до частини 3 статті 7 Закону України "Про звернення громадян", якщо питання, порушені в одержаному органом державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, об'єднаннями громадян або посадовими особами зверненні, не входять до їх повноважень, воно в термін не більше п'яти днів пересилається ними за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянину, який подав звернення.

Порушені у вашому зверненні питання не належать до компетенції (пишите назву Вашої усанови), а тому його направлено за належністю (пишите адресата, кому пересилається звернення і хто логічно має його розглянути).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо в дорученні чітко прописано, що має представляти інтереси і підписувати документи з будь-яких питань, тоді на підставі такої довіреності може подавати запитувану заяву і Петров, як довіритель. Зазвичай особи, які приймають документи від довірителів, в силу недостатньої обізнаності інституту представництва, можуть вимагати подання таких документів особисто довірителем, оскільки, на їх думку, прописаних в довіреності повноважень недостатньо. Зауважу ще такий момент, що питання розпорядження майном довірителя прописується завжди окремо на конкретні об'єкти.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу Вам так, це питання не в правовій площині вирішується, а в локально суспільно-політичній.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Договір оренди землі мають готувати сторони, які його укладають. А питання його реєстрації у реєстратора при райдержадміністрації - це вже інше питання. Якщо однією із сторін договору і є райдержадміністрація - тоді цей договір логічно, щоб готував відповідний підрозділ земельних ресурсів. А питання, про які ви говорите - як на мене, суто технічні і не мають принципового значення. Для того, щоб усунути відповідальність служби діловодства за якісь недоліки у змісті договору доцільно, щоб строни підписували кожну сторінку договору.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Здійснення записів в у державній установі до журналів, документації пастою чорного кольору не є будь-яким порушенням.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для того, щоб вирішити це земельне питання юристу, котрий є фахівцем в галузі земельного законодавства, слід вивчити цю справу, і, за наявності підстав звернутись до суду. І якщо державний акт на право власності на земельну ділянку видано з порушенням, його можна скасувати.

Статтею 152 Земельного кодексу України (способи захисту прав на земельні ділянки) передбачено, що держава забезпечує громадянам та юридичним особам рівні умови захисту прав власності на землю. Власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов'язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою, і відшкодування завданих збитків.

Частиною 3 вказаної статті серед способів захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки передбачений зокрема такий як визнання недійсними рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування. Відповідно до ст. 155 Земельного кодексу України у разі видання органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування акта, яким порушуються права особи щодо володіння, користування чи розпорядження належною їй земельною ділянкою, такий акт визнається недійсним.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповдіно до п.п. б) п. 26.2. Правил дорожнього руху України, у житловій зоні забороняється стоянка транспортних засобів поза спеціально відведеними місцями і таке їх розташування, яке утруднює рух пішоходів і проїзд оперативних чи спеціальних транспортних засобів. До таких випадків можна віднести парковку в місцях, де це може загородити проїзд до житлової забудови, завадити проїзду інших приватних транспортних засобів або спецтранспорту, а також на тротуарах.

За неправильну парковку частиною першою статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф в розмірі 255 гривень. Для притягнення до відповідальності порушників за неправильне паркування автомобілів в дворі слід звертатись до патрульної поліції.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це питання, як на мене, в своїй більшості знаходится в морально-етичній прощини поведінки людей один до одного, ніж в правовому. Та все ж таки, якщо говорити за правові аспекти захисту - в першу чергу можна звернутись до поліції з приводу безпідставності вимагання. По-друге, можна подати позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації.
Тетяна: Добрий день. Допоможіть у вирішенні спірного питання: до органу місцевого самоврядування звернувся громадяни Іванов зі скаргою на неправомірне встановлення трансформаторної підстанції громадянином Петровим.
Гр. Петрову стало відомо, що Іванов подав на нього скаргу, тому Петров написав заяву, що хоче ознайомитися із матеріалами звернення Іванова, подивитися матеріали, сфотографувати їх. Так як, на його думку, там є документи, що стосуються його і гр. Петрову невідомо, звідки їх отримав гр. Іванов.
Законом про звернення громадян - ст. 18 передбачені права заявника та ст. 10 заборонено розголошення відомостей, що містяться у зверненнях.
Гр. Петров наполягає, що ст. 10 Закону, зокрема останній абзац - Ця заборона не поширюється на випадки повідомлення інформації, що міститься у зверненні, особам, які мають відношення до вирішення справи - надає йому право знайомитися з матеріалами скарги Іванова.
Як правильно тлумачити статті Закону і чи можна надавати матеріали скарги іншим особам?
Дякую
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Норма ч. 2 ст. 10 Закону України "Про звернення громадян" не передбачає обов'язку суб'єкта, який розглядає звернення, надавати для ознайомлення його матеріали особі, стосовно якої проводиться перевірка за таким зверненням. Ця норма передбачає те, що у разі проведення такої перевірки допускається розголошення певних даних і матеріалів такого звернення органом, який проводить перевірку, особі, стосовно якої вона проводиться. Вона не передбачає права особи, стосовно неправомірних дій якої розглядається звернення, вимагати надання для ознайомлення відповідних матеріалів звернення.Ці матеріали можна витребувати законно лише через суд.
Тетяна: Добрий день. Допоможіть розібратися.
керівником структурного підрозділу органу виконавчої влади з метою проведення певних дій до різних організацій надавалася копія наказу, яка засвідчувалася написом "Згідно з оригіналом" та ставився підпис як самого керівника, що прийняв наказ, та інших посадових осіб. Коли стало відомо, що зазначений наказ прийнятий неправомірно, після відкриття дисциплінарної справи та винесення догани керівник структурного підрозділу подає позовну заяву щодо скасування рішення про винесення догани, у якій чітко зазначає дату та № згадуваного наказу. Після наданих у суді заперечень,керівник структурного підрозділу змінює підстави позову та додає наказ з такою ж назвою, але іншою датою. Зрозуміло, що керівник структурного підрозділу підробив новий наказ, проступку сплив термін давності. Але ж до державного реєстратора, до районної ради, до дисциплінарної комісії надавався наказ саме із попередньою датою, тобто засвідчені копії.
До суду керівник надає новий наказ із зміненою датою та журнал реєстрації наказів (зрозуміло, що журнал та наказ переписані, але як довести це).
Дякую
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це не просто, та можливо. Для початку слід звернутись до органів, яким направлялась завірена копія оригіналу наказу, та витребувати в них цю копію із заначенням дати надходження і шляхів (паперово, в сканах на електронну пошту) надходження до них вказаного документу. Після отримання таких даних - надати їх до суду разом із клопотанням про доручення доказів та про поновлення строку можливості представлення цих доказів в порядку ч. ч. 4, 5 ст. 83 ЦПК України. Якщо ж органи, в які скеровувалась вказана копія наказу, відмовлять у наданні відповідної інформації, слід звернутись до суду із клопотанням про витребування доказів в порядку ч. 1 ст. 84 ЦПК України, надавши докази неможливості отримання відповідних даних самостійно (зокрема відмовленої відповіді органів, яким скеровувалась копія наказу). Також можна викликати як свідків працівників, які отримували вказану завірену копію наказу. Паралельно слід подати до поліції кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 364-1 ч. 1 ст. 366 КК України, а саме про службові підроблення, поєднані із зловживанням своїми повноваженнями, вчинені керівником підрозділу, якому оголошено догану.
Система Orphus