USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Профіль користувача
Ivanna
Дата реєстрації: 17 Січня 2016 18:12
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Як розумію із запитання, на передбачену оплату праці для всіх працівників установи Вам виділено лише 80% від суми, яка необхідна для оплати праці. Якщо цих 80 % буде достатньо для виплати зарплати, куди входитиме посадовий оклад і передбачені законом обов’язкові надбавки для працівників, тоді не треба змінювати тривалість робочого часу (переводити на неповний робочий день).

При цьому премії і доплати, які зазвичай становлять фактичний розмір зарплати, а в бюджетних установах офіційно проходять як заохочення, можуть не виплачуватися (якщо вони були в тих 20 %, яких не вистачає для оплати праці в попередньо встановлених розмірах).

А якщо в 100%, про які пишете, входять лише суми посадових окладів і передбачених законом обов'язкових надбавок для працівників (без врахування премій, які вирівнювали обумовлену заробітну плату), тоді слід у встановленому порядку подати бюджетний запит, в якому вимагати виділення більшої суми коштів, необхідних для фонду зарплати в повному обсязі.

Просто перевести працівників на неповний робочий день за умови, що вони працюватимуть як повний, буде незаконно.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Пенсіонер має конституційне право на працю так само, як і будь-яка інша особа. Він користується переважним правом на залишення на роботі нарівні з іншими працівниками, йому виплачується вихідна допомога тощо.
Відповідь юриста:
Доброго дня! З цим питанням рекомендую Вам звернутись до Національного агентства з питань запобігання корупції. Ось їх сайт https://nazk.gov.ua/. Це не зовсім юридичне питання.
Система Orphus