USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Профіль користувача
andrei
Дата реєстрації: 9 Лютого 2016 20:33
Коментарів: 29
Відповідь юриста:
Ви вже пропустили строки позовної давності. Тому, якщо роботодавець заявить про застосування позовної давності - у позові Вам буде відмовлено.
Відповідь юриста:
Пункт 12 статті 7 Закону "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні", яким передбачалося, що ветеран праці має право на безплатний проїзд всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі), автомобільним транспортом загального користування (за винятком таксі) в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів в межах області (Республіки Крим) за місцем проживання, було виключено з цього Закону на підставі Закону № 76-VIII від 28.12.2014 р.

Згідно пункту 11 розділу III Закону № 76-VIII від 28.12.2014 зазначено установити, що норми цього Закону в частині вилучення пільгового проїзду окремих категорій громадян набувають чинності з 1 червня 2015 року, крім норм щодо забезпечення пільговим проїздом інвалідів I та II групи, дітей-інвалідів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів із малозабезпечених сімей та осіб, які їх супроводжують і які супроводжують інваліда I групи, учасників бойових дій.

Отже, з 1 червня 2015 року ветерани праці не мають пільг на безоплатний проїзд всіма видами транспорту.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Підпунктом 4 пункту 32 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N 630 встановлено, що Виконавець (суб'єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальних послуг – в запитуваному випадку - ДКП "Луцьктепло") зобов'язаний контролювати установлені міжповіркові інтервали, проводити періодичну повірку квартирних засобів обліку, їх обслуговування та ремонт, у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж.

Дані Правила чітко не визначають, хто саме несе витрати, пов̕язані з періодичною повіркою засобів вимірювання, однак дане питання чітко врегульоване Законом України "Про метрологію та метрологічну діяльність", в п. 3 ст. 28 якого передбачено, що порядок подання фізичними особами, що не є суб'єктами підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань якими використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду) на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов'язані з повіркою, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо є виконавче провадження про стягнення вказаної суму коштів, та іншого майна, на яке можливо накласти стягнення, в боржника немає, і він фактично в квартирі не проживає, то на неї державні виконавці можуть звернути стягнення і реалізувати з прилюдних торгів. Відповідно і арешт на неї також буде накладений.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Можуть. Це здійснюється в порядку примусового виконання рішення суду органами ДВС через продаж її з прилюдних торгів.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідно до статті 7 Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні", ветеранам праці надаються такі пільги:

1) користування при виході на пенсію чи зміні місця роботи поліклініками, до яких вони були прикріплені за попереднім місцем роботи;

2) першочергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування із дорогоцінних металів), за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;

3) переважне право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням, а також на компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування в порядку і розмірах, що визначаються Кабінетом Міністрів України;

4) щорічне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів;

5) першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;

6) використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час, а також одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік;

7) переважне право на забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, першочерговий ремонт жилих будинків і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом;

8) першочергове одержання позики на індивідуальне (кооперативне) житлове будівництво з погашенням її протягом 10 років починаючи з п'ятого року після закінчення будівництва, а також першочергове одержання позики для будівництва або придбання дачних будинків і благоустрою садових ділянок;

9) переважне право на вступ до садівницьких товариств (кооперативів), кооперативів по будівництву та експлуатації колективних гаражів;

10) переважне право на встановлення домашніх телефонів;

11) звільнення від плати за землю;

Надаються такі пільги в залежності від конкретного випадку установою або організацією, в зоні компетенції якої застосування такої пільги. І якщо та чи інша установа чи організація відмовляються враховувати такі пільги - примусити її це зробити можливо виключно в судовому порядку.
Відповідь юриста:
Невикористана субсидія на газ і електроенергію, які використовуються для побутових потреб - газова колонка, плита, світло, - залишається на рахунках субсидіантів. Зекономлені 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, які використовуються для опалення будинку, будуть виплачені енергоощадним сім'ям готівкою. Все, що перевищує вартість 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, яка йде на електроопалення, та невикористані субсидії на холодну і гарячу воду за підсумками опалювального сезону буде повернуто до Державного бюджету. Тому якщо газ, тепло, електроенергію чи воду не використано споживачами в межах соціального нормативу, за підсумками опалювального періоду їх повертають до бюджету країни.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я не зрозумів цілком запитання. Якщо це лише пільга, яка потенційно надає Вам певні додаткові гарантії, а не конкретна сума грошових коштів, яку Ви отримуєте, тоді вона не вважається доходом. Та якщо це кошти, які Ви отримала – то їх слід враховувати.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо борги значні, тоді можуть стягнути їх через суд, і в порядку примусового виконання рішення суду звернути стягнення на квартиру. Однак зняти приватизацію за борги не можуть.
Відповідь юриста:
Добного дня! Можна, якщо він у Вас передбачений за проектом. В іншому випадку це не можливо, і потрібно змінювати технічні умови водопостачання і опалення по всьому стояку, як мінімум.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, можна. Направляйте цьому підприємству письмову обргунтовану вимогу про такий перерахунок. Якщо вона не буде добровільно задоволена - звертайтесь з позовом до суду.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В службу у справах захисту прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області (43000, Волинська обл., м. Луцьк, вул. Поліська Січ, 10).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Можете це оскаржити до служби з питань захисту прав споживачів. Відповідно до ч. 4 ст. 17 ЗУ "Про метрологію та метрологічну діяльність" періодична повірка, обслуговування та ремонт, у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж, засобів вимірювальної техніки, результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричнуенергію і газ, що є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку, здійснюються за рахунок суб'єктів господарювання, що надають послугиз електро- і газопостачання, якщо інше не встановлено договором, укладеним відповідно до законів, що регулюють відносини у сферах електроенергетики та газопостачання.
Система Orphus