USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Профіль користувача
Виктор
Дата реєстрації: 26 Липня 2016 21:31
Коментарів: 3
Відповідь юриста:
У житловій зоні забороняється зокрема рух вантажних автомобілів, тракторів, самохідних машин і механізмів (крім тих, що обслуговують об'єкти і громадян, виконують технологічні роботи або належать громадянам, що проживають у цій зоні).

Регламентація в'їзду у пішохідну зону і перебування в її межах транспортних засобів, які обслуговують підприємства та заклади на території пішохідної зони, для здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо, знаходиться в компетенції відповідного виконкому органу місцевого самоврядування. Відповідно міська рада може визначити коли саме Ви, чи інші транспортні засоби, маєте право заїзджати в житлову зону для завезення Вам товару.
Відповідь юриста:
Так розумію, маєте на увазі строк, впродовж якого можливо надавачу комунальних послуг позиватись за неоплату їх вартості. Він загальний - 3 роки. Суд приймає позовну заяву за будь-яких умов, однак, застосовує строк позовної давності лише за заявою сторони. Питання його поновлення також вирішується на загальних підставах - на заявності поважних причин щодо його пропуску.
Відповідь юриста:
В такому випадку слід подати суду заяву про уточнення анкетних даних тієї сторони (як розумію, відповідача), якої вони були вказані невірно.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я вважаю, що запитувана Вами інформація в розумінні Закону України "Про доступ до публічної інформації" належить до категорії інформації щодо якості харчових продуктів і предметів побуту, і, на моє переконання, не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом. Спробуйте написати з цього приводу відповідну заяву представнику уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про складення протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-3 КУпАП на особу, яка проігнорувала Ваш запит.
Виктор: В нас Виконком міської ради дав дозвіл на проведення ярмарку кожен вівторок та п’ятницю на проїжджій частині вулиці розпорядником ярмарку визнали рішенням КП."Водоканал" я звернувся з запитом до розпорядника щоб мені надали відповіді що стосуються цього ярмарку а саме яка кількість осіб заключила договори з розпорядником ярмарку про участь в ньому, кількість коштів виручених від учасників за певний період,і ще багато питань про кошти і касовий апарат яким вони проводять розрахунок за надані послуги з учасниками ярмарку. На запит мені відповіли що КП "Водоканал" не являється суб’єктом владних повноважень і відмовили в надані інформації. Підкажіть будь ласка чи правомірно мені відмовили адже вони користуються майном територіальної громади і створював їх орган який представляє інтереси територіальної громади. Завчасно дякую за відповідь. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! У відповідності до пункту 3 частини 1 статті 13 Закону України "Про доступ до публічної інформації", розпорядниками інформації для цілей цього Закону визнаються зокрема особи, якщо вони виконують делеговані повноваження суб'єктів владних повноважень згідно із законом чи договором, включаючи надання освітніх, оздоровчих, соціальних або інших державних послуг, - стосовно інформації, пов'язаної з виконанням їхніх обов'язків. Тому, як на мене, в даному випадку КП "Водоканал" підпапає під визначення вказаної норми законо, і неправомірно відмовило у задоволені запиту. Можете написати заяву про адмінправопорушення територіальному представникові уповноваженого Верховної Ради з прав людини.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Має. Однак, якщо це є основим місцем роботи найманого працівника, все одно ЄСВ та податки слід буде сплачувати як з мінімальної заробітної плати.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Може, якщо на це погоджується. Однак це питання слід якісно юридично оформити, і проінструктувати підприємця і людину, яка на нього працюватиме, щодо надання правильних пояснень при можливій перевірці.
Виктор: В нас виникла така ситуація. В м.Камянка-Бузька відсутній продовольчий ринок. Так сталось, що колгоспний ринок, який був в нас більше століття відали в оренду під супермаркет і органами самоврядування не визначені місця, де можливо підпріємцям, а також громадянам, які продають свою власну продукцію здійснювати торгівлю. Ми, підприємці, в зв'язку з відсутністю ринку торгуєм, хто де може, по вулицях, не створюючи нікому незручностей тому, що нам потрібно сплачувати податки, платити комунальні послуги та й заробляти кошти на інші потреби. А поліція приходить і пише нам протоколи по ст. 160 адміністративного кодексу. Скажіть, будь ласка, що нам робити з одної сторони ми порушуєм закон, а з другої в нас відсутній продовольчий ринок і ми вимушені заробляти на прожиття. Завчасно дякую за відповідь. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тут вихід не в юридичній площині! Тут слід згуртоварись підприємцям таким як Ви, і вимагати від міської ради прийняти рішення про визначення місць, де можливо буди здійснювати торгівлю.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, звісно можете. Згідно вимог статті 180 Сімейного кодексу України батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. І це стосується обох батьків, як матері, так і батька дитини. А щодо позбавлення батьківських прав - то тут ситуація істотно складніша, і для цього потрібні вагомі підстави. Вирок суду про засудження матері дитини за нанесення їй тілесних ушкоджень може слугувати однією з таких підстав.
Відповідь юриста:
Оскільки право власності на квартиру Ви набули у 2002 році, перебуваючи у шлюбі, до питань власності на нерухоме майно застосовуватимуться норми Закону України "Про власність". Відповідно до ст. 16 означеного попередньо Закону майно нажите подружжям за час шлюбу, належить їм на праві спільної сумісної власності. Здійснення ними цього права регулюється Законом України "Про власність" і Кодексом про шлюб та сім'ю України.

Окрім сказаного, зазначаємо, що Сімейний кодекс України набрав чинності одночасно з набранням чинності Цивільним кодексом України, тобто 01.01.2004
Відповідь юриста:
Відповідь юриста поки що відсутня.
Система Orphus