USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Через повноводдя: лісівники пояснили, чому пляж на Світязі відгородили парканом і ровами з водою

10 Травня 2024 12:54
Мешканців села Світязь обурило те, як від них відгородили з усіх боків доступ до пляжу біля однойменної відпочинкової бази лісівників. Самі ж лісівники пояснили, чому встановили паркан і звідки на пляжі з’явилися ставок і рови з водою.

«Оце вони викопали рів завглибшки приблизно чотири метри, щоб ми не могли потрапити на територію сільського пляжу. Парканом загородили доступ з іншого боку, щоб ніхто не міг зайти», – розповів місцевий житель Павло Ганджала, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мешканці села Світязь розповіли: рік тому прохід до озера, що пролягає через базу «Світязь», яка перебуває в розпорядженні ДП «Ліси України», закрили. Місяць тому з одного боку пляжу викопали рови з водою, а з другого встановили паркан, який закінчується аж в озері.

«Ми зараз боремося за цей пляж, щоб не було ланцюгової реакції. Тому що в них плани, як я бачу, тільки ростуть. Дорогу відгородили спочатку, а тепер і пляж забрали», – сказав Павло Ганджала.

Читати ще: «Віджимання берегової лінії в населення». Пляж на Світязі відгородили парканом і ровами з водою

Журналісти намагалися з’ясувати в лісівників, що відбувається з пляжем бази, але на місці нікого з керівників не застали, тому написали запит.

Відповідь не забарилася. Майже півтори сторінки філія «Любомльського лісгоспу» потратила на те, щоб переконати журналістів, що вони написали не інформаційний запит, а звернення громадян, бо ж «запит – це прохання надати інформацію, звернення – прохання вчинити певні дії».

Журналісти поцікавилися, на яких підставах на березі озера встановили паркан, навіщо на пляжі викопали ставок і рови з водою.
Читати ще: Як розвивається справа про передачу Старовижівського Буковелю в приватні руки

Лісівники запевнили: до будівництва споруди стосунку не мають, а от паркан встановили, бо є землекористувачами.

«Виходячи з загальних понять Цивільного кодексу України та Земельного кодексу України, паркан можна віднести до споруд, які власник має право зводити на своїй земельній ділянці. Оскільки зведення паркану не є будівництвом у розумінні чинного законодавства, немає встановленого порядку на виконання цього виду робіт», – вказано у відповіді на інформаційний запит.

Також лісівники пояснили, звідки на прибережній смузі з’явилися рови та ями з водою: «З перших днів весни по цей час унаслідок природного повноводдя, яке розпочалося на озері Світязь та у результаті якого залило прибережні зони і затоплено значні ділянки суходолу, утворилося чимало ям, які заповнені водою та носять природний характер. Що, відповідно, може слугувати поясненням щодо наявності на території нерівних ділянок суші, заповнених водою».

Але чому прохід через базу закритий? Чому паркан сягає води? Від чого і від кого так відгороджуються? Залишається лише здогадуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Світязь Показати IP 10 Травня 2024 15:06
А просто знести всвєю громадою не пробували?
Варвара Показати IP 10 Травня 2024 15:23
Прохання до журналістів не полишати цю тему і інформувати про подальший хід подій
Андрій Показати IP 10 Травня 2024 16:35
Зараз кожен почне відгорожувати пляж парканом з такою ж самою відмазкою... на що дивиться прокуратура?
Підпільник Кіндрат Показати IP 10 Травня 2024 17:26
Хороший бульдозер і знести все нахрен!! А козакам зі Світязя хороша порада: - берете доску ( можна коротке весло) і неструганою стороною по ї........у !! - ту скотину, яка настільки хитрожопа, що дає такі пояснення - дуже помагає така акція !!))
Слідчий Показати IP 10 Травня 2024 21:09
Яка брехня і маніпулювання,прикро що безчиння влади і нехтування інтересів людей приводить до такого(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus