USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Ексміністра з Казахстану засудили до 24 років тюрми за вбивство дружини

13 Травня 2024 16:42
Суд у Казахстані засудив колишнього міністра економіки Казахстану Куандика Бішимбаєва на 24 роки позбавлення волі за вбивство дружини Салтанат Нукенової.

Бішимбаєва визнали винним за статтями про вбивство з особливою жорстокістю та про катування. Справа розглядалася за участю присяжних, пише Meduza.

Двоюрідний брат Бішимбаєва Бакитжан Байжанов отримав чотири роки позбавлення волі за звинуваченням у приховуванні та недонесенні про злочин.

Читати ще: Бив до травми мозку: деталі гучної справи ексміністра з Казахстану, якого судять за смерть дружини

9 листопада 2023 року Бішимбаєв побив 31-річну жінку, а потім залишив її у VIP-кабінці ресторану, який належав його сім’ї.

Брат Бішимбаєва привіз ліки для вже непритомної Салтанат, але жоден із чоловіків не викликав «швидку».

Жінка, яку ексміністр бив руками й ногами, померла внаслідок закритої черепно-мозкової травми. Водночас політик стверджував, що тяжкі травми вона отримала внаслідок того, що впала і вдарилась головою об унітаз та підлогу.

Справа Бішимбаєва активізувала громадську дискусію в Казахстані про необхідність забезпечення законодавчого захисту людям, які зазнають домашнього насильства. У країні було оперативно ухвалено закон, що посилює покарання за побої та заподіяння легкої шкоди здоров'ю, а також передбачає створення центрів підтримки для надання допомоги потерпілим від домашнього насильства.

Бішимбаєв очолював міністерство економіки Казахстану протягом кількох місяців у 2016 році. У 2018 році він отримав десять років позбавлення волі за звинуваченням у корупції, проте вже через півтора роки вийшов за УДВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus