USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Лубінець у Луцьку повідомив, що в наступному році соціальні виплати отримають лише 8% ВПО

6 Грудня 2023 19:03
З лютого наступного року соціальну допомогу отримають лише вісім відсотків внутрішньо переміщених осіб.

Про це під час візиту до Луцька повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«Станом на сьогодні соціальну допомогу від держави отримують 2,6 мільйона громадян України зі статусом ВПО. За моїми оцінками, з 1 лютого 2024 року кількість громадян України зі статусом ВПО, які будуть отримувати соціальну допомогу, складатиме орієнтовно 170 тисяч – це 8%. Я напряму публічно про це заявляю», – сказав Дмитро Лубінець.

Він навів приклад, коли статусу ВПО позбавляють родини полонених військовослужбовців з окупованих міст.

«Я не підтримую дії уряду, коли тільки через те, що на рахунку людини є 100 тисяч гривень, її позбавляють виплат як внутрішньо переміщеній особі. На засіданні уряду я напряму сказав, що є велика кількість ВПО з Маріуполя. 100 тисяч щомісячно на свої рахунки отримують родини, рідні яких перебувають в полоні. Якщо ви вважаєте, що сім’ї військовослужбоців, які у полоні, повинні бути позбавлені статусу ВПО та відповідно позбавлені соціальної допомоги розміром дві тисячі гривень, то я проти такого підходу», – наголосив Омбудсман.
Водночас він зауважив, що підтримує дії уряду не виплачувати допомогу, коли громадянин чи громадянка України перебуває за кордоном.

«Логічно, щоб ми не виплачували їм допомогу, адже весь цей їм допомагає держава, у якій вони перебувають, зокрема фінансово», – резюмував Дмитро Лубінець.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
впо Показати IP 6 Грудня 2023 22:24
Дякуємо лубінцю в Луцьку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus