USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Львівські лікарі поставили на ноги 12-річного волинянина, який постраждав у жахливій ДТП

13 Травня 2024 18:27
12-річний Миколка з Волині вперше за майже рік після жахливої ДТП зміг звестися на ноги та зробити перші кроки. Торік наприкінці весни, коли хлопчик їхав велосипедом у рідному селі, його збив мотоцикліст. Микола отримав важкі множинні травми. Три місяці хлопчина перебував у комі – на межі життя та смерті. Коли він опритомнів, батьки не тямилися від щастя. Однак тоді почався інший – не менш складний для них етап – боротьба за те, аби син знову міг рухатися.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Після виходу з коми Миколка не міг ковтати, жувати та ходити. Все, що хлопчику вдавалося робити самостійно, – це тримати голову. У січні складного пацієнта з Волині скерували на реабілітацію до дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Тут команда Unbroken Kids UNBROKEN Ukraine на чолі із фізичним терапевтом Сергієм Худою поставила перед собою надзавдання – будь-що повернути дитині функціональність та самостійність у побуті.
Три курси реабілітації із невеликими перервами. Щодня по кілька виснажливих занять із фізичними терапевтами та терапевтами мовлення. За доволі короткий термін вдалося побороти частину наслідків травми, зокрема контрактуру – обмеження руху в суглобах. Диво ж сталося після майже трьох місяців занять зі спеціалістами.
Микола нарешті може сидіти, одягатися та їсти самостійно. А також – ходити зі спеціальним допоміжним засобом – трапецією. Коли хлопчик таким чином зміг подолати свої перші 20 метрів від залу реабілітації до палати, його мама не могла стримати сліз радості.
Нині Миколка повернувся додому, але його відновлення все ще триває. Хлопчик щодня працює над тим, аби долати все більші дистанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus