USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Реставрація кінотеатру «Батьківщина»: що там буде і коли розпочнуть роботи

10 Травня 2024 13:28
Наступного року в приміщенні колишнього кінотеатру «Батьківщина», що в центрі Луцька, планують відкрити багатофункціональний простір для бізнесу. Невдовзі там розпочнуть реставраційні роботи.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року стартував проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансує уряд Німеччини. Його реалізують німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні. Саме у межах цього проєкту в Луцьку буде створено багатофункціональний простір для бізнесу в відреставрованій будівлі кінотеатру на вулиці П’ятницька гірка, 2.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту економічної політики Борис Смаль, Луцьк є одним із 12 учасників. Також до проєкту долучилися Рівне, Житомир, Чернігів, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Івано-Франківськ, Звягель, Стрий, Сміла та Лозова.

«Ми вже пройшли довготривалий період переговорів, укладання договорів і ухвалення відповідних рішень сесії Луцької міської ради. Нещодавно було проведено тендер на реставрацію будівлі кінотеатру під багатофункціональний простір. Він завершився 7 травня. Переможець – ТОВ «Житлобуд-2». Невдовзі підрядник зможе приступати до робіт. Ми всі разом будемо спостерігати за тим, як проходять будівельні роботи, як оновлюється ця будівля. Навесні 2025 року плануємо відкрити там новий простір», – сказав Борис Смаль.
Передбачено, що багатофункціональний простір для бізнесу на базі занедбаного комунального приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина» стане платформою для комунікації місцевого та релокованого бізнесу, партнерів і влади. Там проводитимуть навчання для підприємців, обмінюватимуться досвідом і знаннями, налагоджуватимуть зв’язки та шукатимуть партнерів, клієнтів.

«Там заплановано діяльність суб’єктів господарювання. Буде конференц-зал для проведення різноманітних заходів – від семінарів до концертів. Також будуть офіси для налагодження співпраці між підприємцями нашого міста, де відповідні підрозділи міськради надаватимуть допомогу та консультації», – додав Борис Смаль.
Загалом реставрація будівлі площею 1711,1 кв. м передбачає:

реставрацію фасаду зі збереженням автентичних елементів;

облаштування холу, багатофункціональної конференц-зали, кафе, кабінетів і санвузлів на першому поверсі;

облаштування малої конференц-зали, кабінетів, санвузлів на другому поверсі;

облаштування підсобних, складських, технічних приміщень на третьому поверсі;

наповнення простору необхідним обладнанням, меблями, офісною технікою;

озеленення та облаштування прилеглої території.

Очікують, що в новому просторі одночасно зможуть провадити діяльність щонайменше 12 суб’єктів господарювання, а коворкінг буде розрахований мінімум на 12 робочих місць.
Реставрацію проводитимуть із врахуванням потреб маломобільних груп населення. У підвальному поверсі будівлі функціонує протирадіаційне укриття.

Вартість реставраційних робіт становить 46,1 млн грн, із яких близько 34 млн грн – грантові кошти, решта – кошти бюджету громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Знову гроші крадуть Показати IP 10 Травня 2024 14:10
То яка ж це реставрація! Реставрація це ретельне відновлення первинного вигляду, а не повна переробка! Кінозал в "Батьківщині" був круглий, дерев'яний і зовсім не такий як на фото!
Лучанка Показати IP 10 Травня 2024 14:19
А вона нині доцільна? Хлопцям зброя , протези треба!!!
Громадянин Показати IP 10 Травня 2024 15:33
Це не Реставрація! Це Реконструкція!! Куди дивляться контролюючі органи!!!
Фрілансер Показати IP 10 Травня 2024 18:04
Коворкінг на 12 місяць це смішно. Робіть мінімум на 50
дідо Показати IP 10 Травня 2024 18:21
де буде парковка для сотень ділових людей?
Думка до дідо Показати IP 13 Травня 2024 14:48
Як де? На Лесі Українки! Діловим людям потрібно багато простору, а б**ло хай під стіночки притискається.
Параграф Показати IP 10 Травня 2024 18:48
Грубо порушено ЗУ "Про охорону культурної спадщини" : проектна документація не представлена на погодження департаменту культури, нема висновку міністерства культури, не представлено сертифікат архітектора, будівельна організація не має практичного досвіду проведення реставраційних робіт ! Проектний кінцевий продукт немає нічого спільного з автентикою !
Їван з Гнідави Показати IP 10 Травня 2024 20:21
То євроремонт !
Ира Показати IP 11 Травня 2024 09:57
Так відновіть кінотеатр!
ВОВК до Ира Показати IP 11 Травня 2024 23:46
Та хто туди буде ходити ? Мультіплекс та Порт Сіті пустують, людям не до кіна !
Громада Показати IP 11 Травня 2024 10:07
Владо, не виставляйте себе непрофесіоналами ! Майте на увазі, що все те, що ви робите протягом своєї каденції, прискіпливо аналізується і фіксується виборцями. Всі помилки, порушення - то карти в руки вашим політичним конкурентам, а в кінцевому результаті - то голоси виборців проти !
Анонім Показати IP 11 Травня 2024 15:37
А можна не "коворкінг" (англ.), а по- українськи сказати, щоб весь люд розумів, що це приміщення досить великих розмірів, в якому можна розмістити кілька десятків людей з ноутбуками, кімнати для переговорів, окремі офіси. Русизми викорінюються і , правильно, а тепер будуть "всі англомовні"? І це не тільки в даному випадку!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus