USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Росія щомісяця виробляє десятки «Іскандерів», – ЗМІ

10 Травня 2024 17:54
Російська Федерація щомісяця здатна виробляти в середньому 40 балістичних ракет «Іскандер».

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на співрозмовника в Силах безпеки й оборони. Згідно з останніми даними, Росія має в запасі близько 195 ракет такого типу.

За словами джерела, станом на травень країна-агресор розгорнула 52 пускові установки ракетного комплексу «Іскандер» вздовж кордону з Україною. Порівняно з лютим їхня кількість збільшилась на чотири одиниці.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Росія вже виробляє більше зброї та боєприпасів, ніж їй потрібно на фронті.

Читати ще: Росія виробляє втричі більше снарядів, ніж ЄС і США дають Україні, – ЗМІ

За оцінкою ГУР, станом на кінець квітня в Росії налічується орієнтовно 755 ракет типу «Циркон», «Онікс», «Калібр» та Х-69.

За словами аналітиків, Росія активно намагається замінити західну електроніку, необхідну для виготовлення озброєння, на власну, зокрема, про це свідчить результат розбірки систем навігації ворожих ракет. Проте на це чомусь досі не звертають уваги.

Раніше США звинуватили Китай у постачанні Росії двигунів для крилатих ракет і дронів, а також верстатів для балістичних ракет, а також закликали Європу посилити дипломатичний та економічний тиск на Пекін, щоб зупинити поставки.

Читати ще: «Схеми» через супутникові знімки помітили, як Росія розбудовує військові заводи по всій країні
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus