USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

10 Травня 2024 14:50
Представники Міністерства оборони США, які співпрацюють з компанією SpaceX, змогли заблокувати незаконне використання російськими військовими терміналів супутникового зв’язку Starlink.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як заявив помічник міністра з питань космічної політики Джон Пламб, якого цитує агентство, США були «активно залучені до співпраці з урядом України та компанією SpaceX для протидії незаконному використанню РФ терміналів Starlink».

«Ми успішно припинили використання терміналів військами РФ, але я впевнений, що Росія продовжить намагатися знайти способи використовувати сервіси Starlink та інші комерційні системи зв’язку», – сказав він.

Читати ще: Starlink продається на чорних ринках у всьому світі, – Bloomberg

За його словами, вдалося знайти «гарні рішення і зі Starlink, і з Україною».

Зазначається, що термінали Starlink продовжують рекламувати для продажу у РФ на таких платформах, як-то сайт електронної комерції Ozon. Продавці стверджують, що підписку можна оформити на жителів європейських країн, де ліцензована ця технологія. Хоч система не працюватиме у глибині території РФ, проте буде можливість підтримувати зв’язок поблизу прикордонних регіонів, зокрема на окупованій території України.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило збільшення використання систем супутникового зв’язку Starlink російськими загарбниками на фронті.

Власник SpaceX Ілон Маск заявив, що компанія не продала жодного термінала Starlink до РФ.

Представники Демократичної партії у Палаті представників Конгресу США розпочали розслідування щодо SpaceX у зв’язку з використанням військовими РФ супутникового інтернет-сервісу Starlink.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus