USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Держприкордонслужбі пояснили, в кого не будуть перевіряти документи при перетині кордону

20 Травня 2024 10:38
У водіїв, які здійснюють міжнародні рейси, не перевіряють військово-облікові документи. Також не перевіряють осіб з інвалідністю та в осіб, які супроводжують людей з інвалідністю.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

«Ми не перевіряємо військово-обліковий документ у осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, а також у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів», – запевнив Демченко.

Читати ще: Вилучення автівок, покарання ухилянтів та повістки по-новому: що змінює закон про мобілізацію

Він нагадав, що з 18 травня прикордонники почали перевіряти військово-облікові документи у певних категорій чоловіків віком від 18 до 60 років.

«Це (перевірка військово-облікових документів, – ред.) стосується осіб, які заброньовані на час мобілізації або воєнного стану, які не придатні відповідно до висновку ВЛК і виключені з військового обліку за станом здоров’я, осіб, у яких на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, хто самостійно виховує дитину до 18 років або в кого є дитина до 18 років і дружина, яка проходить військову службу, а також інших осіб, які підпадають під пункт 26 правил», – пояснив він.

Демченко наголосив, що для далекобійників «на даний момент нічого не змінилося».

Читати ще: У МВС пояснили, як чоловіки з 18 травня отримуватимуть послуги у сервісних центрах

«Ті особи, які є в системі «Шлях», які мають відповідні дозволи, як і раніше, можуть перетинати кордон за тими ж правилами», – запевнив він.

Демченко також зазначив, що військово-облікові документи не перевіряються у працівників залізниці та в осіб, які мають стосунок до авіаційної та морської галузі.

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Ним запроваджено низку новацій.

Зокрема, усі громадяни України, які перебувають на військовому обліку, протягом 60 днів зобов’язані оновити свої особисті дані в ТЦК. Це можна зробити в Центрах надання адміністративних послуг або через електронний кабінет військовозобов’язаного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus