USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Луцькій районній раді обрали нового голову, а троє депутатів відмовилися від мандатів

10 Травня 2024 09:17
У Луцькій районній раді 9 травня обрали нового повноважного голову замість попередника Олександра Гурського. Новим очільником ради стала Тетяна Павлова-Багрійчук.

На позачергову сесію Луцької районної ради зібралися 38 із 54 депутатів, пише Суспільне.

Після прийняття порядку денного головуючий на сесії Петро Олешко запропонував депутатам подавати свої пропозиції. Із сесійної зали надійшла одна пропозиція від "Батьківщини" – обрати головою їхню депутатку Тетяну Павлову-Багрійчук.

Обрана лічильна комісія сформувала бюлетені для голосування та опечатала виборчу скриньку. Після проведення таємного голосування лічильна комісія провела підрахунок: із 38 депутатів проти кандидатури Тетяни Павлової-Багрійчук проголосувала одна людина.
Тетяна Павлова-Багрійчук – депутатка від "Батьківщини", у раді обіймала посаду заступниці керівника апарату.

Вона розповіла, що з 20 березня діяльність ради була заблокована, бо після звільнення Олександра Гурського ні в кого не було права підпису. З її слів, і сесія, і обрання голови стали вимушеним кроком, адже апарат райради не отримував зарплати, а сама структура не могла подавати звіти.
"Найперша проблема на сьогодні в усій країні – це війна. В районі прийнята програма підтримки Збройних сил. У районі чотири мільйони вільних залишків, з якими нічого не можна зробити, бо навіть не було затверджене виконання бюджету", – сказала голова.

Окрім обрання нового голови, троє депутатів оголосили про складання своїх повноважень. Через службу пішов з ради депутат від "Солідарності" Віталій Сніжко, який зараз перебуває у війську.

Також склали повноваження попередній голова районної ради від партії "За майбутнє" Олександр Гурський і обранець від "Слуги народу" Андрій Лев. Причини складання повноважень депутати коментувати відмовились.

Нагадаємо, Олександра Гурського обрали на посаду 14 червня 2023 року. Його на посаду голови обрали після звільнення Олександра Омельчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus