USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

У Рожищі відкрили меморіальні дошки двом загиблим Героям

14 Травня 2024 21:14
14 травня на території КЗЗСО «Рожищенський ліцей №2» відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок колишнім учням закладу, воїнам Сергію Іванову та Володимиру Острову, які віддали життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це інформують у Рожищенській міській раді.

Вшанувати Героїв російсько-української війни прийшли рідні та друзі, представники влади, військові, духовенство, вчителі та учні школи.

Захисники України Володимир Остров та Сергій Іванов мужньо боронили рідну землю від ворога, захищаючи свої родини і кожного з нас. І віддали у цій війні найдорожче – власні життя.
Читати ще: У гімназії на Камінь-Каширщині відкрили меморіальні дошки двом полеглим Героям

Володимир Остров боронив Україну з 2016 року - чоловік брав безпосередню участь в АТО/ООС на Луганщині та Донеччині й перебував на службі до 2019 року.

Після початку повномасштабної війни, у серпні 2022-го, Володимира мобілізували - чоловіка відправили у розвідку на Куп'янський напрямок. Восени 2023 року Володимира перевели у піхоту, де він продовжив службу як гранатометник.

3 листопада 2023 року Володимир загинув внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання поблизу села Першотравневе на Харківщині у віці 45 років.
Старший солдат 14-ої окремої механізованої бригади Сергій Вікторович Іванов на позивний Рибачок, 1976 року народження, захищав Ізюм, де був вперше поранений. Недолікувавшись, покинув госпіталь Краматорська, аби приєднатися до побратимів, яких передислокували у Попасне на Дніпропетровщині. І знову бої, знову важкі протистояння з ворогом.

7 червня 2022 року під час танкового обстрілу Сергій Іванов отримав контузію, важкі поранення, здолав близько двох кілометрів, аби отримати медичну допомогу, мав у тілі близько сорока осколків. Наш земляк намагався поправити своє здоров’я, лікувався у різних медичних закладах, переніс не одну операцію. Та 5 липня 2023 року життя Героя згасло.
Зі словами вдячності до родин загиблих звернулися заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Рожищенської міської ради Сергій Лясковський, директорка ліцею Наталія Матящук, спогадами про синів поділилися батьки загиблих – Віктор Остров та Надія Іванова.

Право відкрити пам’ятні дошки надали найближчим людям загиблих - дружині Володимира Острова Лілії та синові Сергія Іванова Олександру.
Настоятелі Василь Шняк та Микола Царик відслужили заупокійну молебень та освятили пам’ятні знаки. Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували усіх загиблих захисників, які стали Героями творення новітньої історії України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus