USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

У США чекала наречена, щоб одружитися: на Волині судили підприємця, який двічі із підробленими документами хотів виїхати за кордон

12 Травня 2024 17:59
Підприємець з Івано-Франківщини з підробленими документами про непридатність до служби в ЗСУ хотів виїхати з країни через «Устилуг». Чоловік поспішав до нареченої у США, щоб одружитися.

За спробу незаконного перетину кордону Володимир-Волинський міський суд призначив чоловіку два роки обмеження волі, але замінив покарання на більш м’яке.

8 травня 2023 року у пункті пропуску «Устилуг» Володимир В. надав прикордонникам підроблені довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного про нібито непридатність до служби.

Обвинувачений – уродженець села Старі Богородчани Івано-Франківської області, з вищою освітою, займається підприємницькою діяльністю, проживає з матір’ю.

У суді чоловік визнав свою вину та пояснив, що хотів виїхати до нареченої у США, яка запропонувала йому приїхати та одружитись. Володимир В. додав, що звертався за дозволом у низку установ, але отримав відмови.

Тоді чоловік в одному з Телеграм-каналів замовив необхідні документи, для чого надав свої дані, фото та сплатив 30 000 гривень. Вже 5 квітня 2023 року він намагався виїхати до ЄС через пункт пропуску Рава-Руська. Проте прикордонники під час перевірки затримали його, а документи вилучили.

Читати ще: 3 тисячі доларів за «інвалідність»: на Волині спіймали ухилянта з Хмельниччини з підробленими документами

Але Володимир В. не втратив надію та вирішив повторити спробу, але вже з іншим пакетом документів. 8 травня у пункті пропуску «Устилуг» під час перевірки чоловіка знову затримали прикордонники та викликали слідчу групу.

Суд призначив Володимиру В. два роки обмеження волі, але замінив покарання на 1 рік випробувального терміну.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus