USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

В Україні відкриють ще один табір для російських полонених, – ГУР

13 Травня 2024 09:00
В Україні ухвалили рішення про відкриття додаткового місця утримання російських військовополонених.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Зокрема, він зазначив, що ворог зазнає великих втрат на Харківському напрямку, тому ГУР звертається до російських окупантів, які наразі там перебувають, із закликом здатися в український полон або переходити на бік Сил безпеки та оборони України.

Читати ще: Наступ РФ на Харківщині: в ISW розкрили стратегічну мету окупантів

За словами Юсова, вже є випадки здачі російських військових в полон, «скоро про них буде більше інформації».

Юсов наголосив, що Україна гарантує дотримання Женевської конвенції, міжнародного гуманітарного права, гарантує життя та безпеку тим російським військовослужбовцям, які не хочуть стати «гарматним м’ясом» або воєнними злочинцями режиму Путіна.

Представник ГУР зауважив, що, враховуючи втрати противника на даному напрямку, «а вони значні і будуть лише збільшуватись», здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою.

Читати ще: Близько 10 тис. грн на одного: розповіли про витрати на утримання російських полонених

«Враховуючи масштаб ситуації, в якій перебувають російські угруповання, їхні втрати, у тому числі й майбутні, було прийнято рішення відкрити додаткове місце утримання, додатковий табір для російських полонених в Україні», – поінформував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 13 Травня 2024 18:19
А де ви iх стiльки наберёте. Чи "ухилянти" прокатять" як "полоненi"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus