USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 43.10 43.40
  • PLN 9.86 10.10

В Україні запровадили показник індексу якості повітря за стандартами ЄС

9 Травня 2024 23:18
Кабінет міністрів вніс зміни до порядку проведення моніторингу атмосферного повітря, зокрема запровадивши в Україні показник індексу якості повітря за європейськими стандартами.

Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

«Це рішення важливе у контексті імплементації в Україні європейських норм щодо якості повітря та реалізації Закону від 20 березня 2023 року №2973 стосовно реформи системи моніторингу довкілля», - зауважили у Міндовкілля.

Одним із нововведень постанови є запровадження в Україні показника індексу якості повітря на зразок європейського. У Міндовкілля вже працюють над підготовкою підходів та критеріїв для його впровадження.

Постанова також встановлює чіткі вимоги до оцінки якості повітря у різних зонах та агломераціях, удосконалює процедуру затвердження та виконання програм моніторингу атмосферного повітря, робить впровадження заходів з управління якістю повітря більш прозорим у тих зонах, де рівні забруднення перевищують встановлені граничні показники.

Читати ще: Повітря в Європі очистилося за останні 20 років, але в місцях проживання 98% населення забруднення перевищує норму, – вчені

За словами міністра захисту довкілля Руслана Стрільця, з прийняттям цього рішення Україна стала на крок ближчою до системи моніторингу атмосферного повітря європейського зразка.

Як повідомлялося, Київ увійшов до тридцяти столиць світу з найкращими показниками стану повітря у щорічному світовому рейтингу 2023 IQAir World Air Quality.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 10 Травня 2024 08:32
Це дуже важливо, особливо сьогодні!
Цікавий Показати IP 10 Травня 2024 10:56
І що, датчики якості є де-небудь. У Новіку точно немає. Може мунварта бігає та нюхає? Але навряд, їх взагалі не видно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus