USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Через вищі заробітки дружини чоловік може втрачати самоповагу, – луцький психолог

16 Травня 2018 07:00
Чи готові чоловіки виконувати «жіночі» обов’язки, попри усталений стереотип про те, що оберігати сімейне вогнище – це природжена роль дружини, розповіла луцький сімейний психолог, гештальт-терапевт ГО «Центр психології та психотерапії» Ольга Магеровська.

«У зв’язку з тим, що поки більш зрозуміла модель традиційної сім’ї, де чоловік забезпечує, у випадку, коли заробітки дружини значно вищі, чоловік зіштовхується з низкою стереотипів. Через це він може почати втрачати самоповагу та тривожитися, особливо якщо дружина постійно нагадує про те, «хто у домі хазяїн», – зазначила психолог.

Вона додала, що наслідком цього може бути погіршення відносини в парі та інтимних стосунків. Водночас фінансова безпорадність чоловіка може свідчити про проблеми у стосунках, коли деякі жінки самі підтримують таку ситуацію із індивідуальних причин.

Читайте більше в інтерв'ю: Улюблені «граблі», зради, життя з батьками і «жіночі» обов’язки – сімейний психолог про сучасну родину

«Останні роки я помічаю, що у великих містах досить поширено, коли в декретну відпустку йде той, хто менше заробляє, оскільки це більш вигідно для фінансового становища сім’ї. У деяких європейських країнах чоловіки юридично зобов’язані якийсь час перебувати в декретній відпустці, у тому суспільстві це вважається нормою», – сказала Ольга.

Психолог пригадала, що нещодавно натрапила на опитування чоловіків пострадянського простору в соцмережі Фейсбук і побачила дані про те, що більшість осіб «сильної статі» готові змінити свою роботу на виконання щоденних побутових обов’язків тільки, якщо оплата в декілька разів перевищуватиме їхній теперішній заробіток, але у більшості випадків така пропозиція викликає обурення з їхнього боку.

Читайте ще: З якими проблемами найчастіше стикаються волиняни у подружньому житті

«Звичайно, це не науково обґрунтовані дослідження, але наштовхує на роздуми. Тому вважаю, якщо є небажання когось із партнерів займатися суто веденням домашнього господарства і за наявності фінансової можливості, можна користуватися допомогою сучасної техніки та професійних помічників», – рекомендувала гештальт-терапевт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus