USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Групи взаємодопомоги, тренінги та арттерапевтичні майстерки: у Луцьку завершився грантовий проєкт «ЯК ВДОМА»

4 Квітня 2024 22:55
У Луцьку завершився грантовий проєкт «ЯК ВДОМА: створення креативного простору для внутрішньо переміщених осіб на базі бібліотек Луцької МТГ», що упроваджувався департаментом культури Луцької міської ради, комунальним закладом «Луцька міська централізована бібліотечна система» у партнерстві з Волинською обласною громадською організацією «Перспективи Волині».

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Проєкт реалізовано в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) за підтримки Державного департаменту США.

Упродовж січня-березня 2024 року у бібліотеках міської територіальної громади в межах проєкту проведено 16 заходів, які відвідали 220 осіб, з них 108 з-поміж ВПО.
Відбулися ресурсні зустрічі групи взаємодопомоги та взаємопідтримки із психологом Світланою Сасюк «Мистецтво ефективного вирішення задач та подолання життєвих викликів» (бібліотека-філія № 4 для дорослих), «Розвиток емоційної стійкості або як зберегти життєвий баланс» (центральна бібліотека для дорослих), «Перезавантаження 2.0. Відновлення та збереження психологічного ресурсу в умовах тривалого стресу» (бібліотека-філія № 10 для дорослих).
Читати ще: У Луцькій громаді стартує конкурс «Писанковий дивосвіт»

Проведено тренінги з ораторського мистецтва: «Ораторські техніки» (бібліотека-філія № 5 для дорослих), «Спонтанність – це ресурс» (бібліотека-філія № 7 для дорослих), «Акторська майстерність» (центральна бібліотека для дорослих), «Творча свобода» (бібліотека-філія № 6 для дорослих).
Організовано арттерапевтичні майстерки: «Інтуїтивне малювання» (бібліотека-філія № 7 для дорослих), «Мистецтво витинанки» (бібліотека-філія № 10 для дорослих) та «Українська витинанка» (бібліотека-філія с. Прилуцьке), майстер-клас з гончарства (бібліотека-філія № 10 для дорослих).
Читати ще: У Луцьку обговорили питання денного догляду для юнаків і дівчат із розладами аутичного спектру

Усі охочі мали змогу пограти у настільні ігри: «Вікторина Україна» у бібліотеці-філії с. Княгининок, «Відбудуй Україну» – у бібліотеці-філії с. Рокині, «Галопом по Україні» – у центральній бібліотеці для дітей.
Поетичну замальовку «ЩеМить» за віршами, написаними під час війни, показали вихованці зразкової театральної студії «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька у бібліотеці-філії № 10 для дорослих.

Читати ще: Майстерність та неординарний талант: лучанам представили творчий звіт від театральної студії «Бешкетники»

У бібліотеці-філії № 4 для дорослих проведено показ українського історичного фільму «Довбуш» (режисер Олесь Санін).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus