USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Кулеба розповів, яким може бути множинне громадянство в Україні

23 Жовтня 2023 23:38
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що множинне громадянство в Україні має стати елементом державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти.

Про це він сказав у промові до Світового конгресу українців, повідомляє Укрінформ.

Кулеба переконаний в необхідності запровадження множинного громадянства, адже «потрібно керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та у світі».

За його словами, держава має відкрити можливість для мільйонів українців за кордоном зберігати свій український паспорт або отримати його, а також прийняти те, що зі вступом до Євросоюзу паспорти України матимуть такий самий статус, як і паспорти сусідніх європейських держав.

«Звісно, ця політика має втілюватися розумно: поступово, починаючи з дружніх країн-союзниць. І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене», – додав глава МЗС.

Нагадаємо, у 2020 році Верховна рада відклала розгляд президентського законопроєкту щодо питань громадянства.

Внесений законопроєкт зупинився, тому що експерти ВР зробили висновок, що без змін до Конституції, просто на рівні закону, це питання врегулювати неможливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 24 Жовтня 2023 00:09
Це питання підказує реальність. Скільки українців за кордоном? Якщо держава не хоче їх втратити, то цей крок необхідний. В Польщі, Америці давно узаконено подвійне громадянство. На рахунок рашкі відомо , подвійного громадянства не буде. У них свої ,,стандарти,,
!! Показати IP 24 Жовтня 2023 00:21
Чекаємо на мігрантів з чурбанії.
Олександр Показати IP 24 Жовтня 2023 05:10
Моя думка наступна - позбавляти громадянства України людей, що отримали громадянство іншої держави, навіть нам дружньої, якщо він проживає не в Україні. Це змусить хамів на їх мажорних машинах, не важливо під якими номерами, тримати себе і вести пристойно і не вводити сумнівний безлад у суспільство.
Інший Олександр Показати IP 24 Жовтня 2023 23:19
На даний момент ми не згодні. Не подобається - вали з держави, щоби і не пахло. В горі і в радості... 5 чоловік залишиться значить 5, але залишаться ЛЮДИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus