USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Обвал під'їзду будинку в Бєлгороді може бути провокацією РФ

12 Травня 2024 17:31
У російському Бєлгороді 12 травня прогриміли вибухи. Пізніше стало відомо, що під'їзд багатоповерхівки обвалився з десятого до першого поверху. Місцева влада одразу ж звинуватила Україну в обстрілі.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що внаслідок обвалення під'їзду в житловому будинку було пошкоджено 62 квартири. За його словами, загиблих поки немає, триває розбір завалів. Водночас російські Telegram-канали писали про загиблих, передає УНІАН.

Руйнування під'їзду багатоповерхівки у Бєлгороді може бути провокацією Росії. Про це повідомив голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Він наголосив, що звинувачення ЗСУ в обстрілі будинку не відповідають дійсності. Це схоже на інформаційну провокацію для виправдання подальших ударів по житлових будинках українських міст.
Читати ще: Вовчанськ під цілодобовими обстрілами, триває масова евакуація, в місті залишаються близько 500 людей

Аналітики Defence Express зазначили, що обвалення сталося в будинку за адресою вулиця Щорса, 55А. При цьому експерти встановили, що російські оператори знімали будинок з двору з південного заходу. Хоча великі пошкодження з протилежного боку – північно-східного.
Вони звернули увагу, що з боку подвір'я в будинку вікна цілі, навіть якщо йдеться про квартири, які розташовані поряд із повністю зруйнованою секцією. Водночас на зовнішньому боці будинку, там, куди виходить сам під'їзд, – вибиті.

Таким чином, якщо приліт і був, то він припав на північно-східну частину будинку – тобто удар міг бути тільки з боку РФ. При цьому експерти припустили, що це міг бути боєприпас, але аж ніяк не балістична ракета, адже з північно-східного боку немає відповідної вирви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus