USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.35
  • PLN 10.00 10.20

«Обживаємося потихеньку»: евакуйованих на Волинь переселенців з Донеччини прийняли на базі відпочинку

12 Травня 2024 22:11
34 людей, які приїхали на Волинь першим евакуаційним поїздом із Донеччини, поселили на базі відпочинку в селі Заозерному Ковельського району. На базі, що належить Євангельській церкві, вони проживатимуть упродовж місяця.

Про це Суспільному розповів голова благодійного фонду «Переображення», який за зверненням обласної військової адміністрації опікується переселенцями, Павло Миронюк.

В одній із кімнат на базі відпочинку поселилися Олеся та Олена з міста Покровська разом із трьома дітьми. Жінки познайомилися в евакуаційному потязі. Вдома залишились батьки, а чоловіки – на фронті, сказала Олена Камчатна.

«Я хочу додому. Не хочу ніде бути, хочу бути зі своєю мамою. Тут просто ми з дитиною. Ми впевнені, що сюди нічого не прилетить. Тому що там було спочатку за межами міста, ми чули, а тепер ще й бачимо», – зазначила переселенка.
Читати ще: 48 людей залишили свої домівки: на Волині зустріли ще один евакуаційний потяг з Донеччини

У село Заозерне приїхала з трирічною донькою Юлія Корнієнко. Жінка чекає на народження ще однієї дитини. На Волині донеччанка вперше. З її слів, подобається і природа, і повітря, і ліс та озеро поряд.
«Обживаємося потихеньку, то пішли те купили, то мисочку. Лікарю своєму подзвонила, кажу, що поїхала, а вона – де ти будеш оформлятися? Кажу, не знаю, що буде. Чоловік дзвонив, казав, залишилось 20 км до нашого Покровська. В нас поки все робить. Сьогодні мама дзвонила, ніби тихо, але людей стало менше, машин поменшало», – розповіла жінка.
На території бази відпочинку першу медичну допомогу може надати медсестра. Також працюють перукарі.
Читати ще: Виїхали з-під постійних обстрілів: із Донеччини на Волинь прибув черговий евакуаційний потяг

Мешканцям доступні послуги пральні, централізоване триразове харчування. Шеф-кухарка Анна Снігур розповіла, що щодня годують 74 людини.
«Сьогодні у нас на сніданок була манка, бутерброди з ковбасою і чай. На обід – суп овочевий, пиріг з грибами та компот. На вечерю – плов, салат з капустою, чай і шарлотка», – зазначила жінка.

Зі слів голови благодійного фонду «Переображення» Павла Миронюка, впродовж двох років на базі відпочинку прийняли понад 400 внутрішньо переміщених українців.
«З першого місяця ми брали людей, але не знали, що це буде тривале. У нас є ті, хто два роки тут проживає. Було і 110, і 80, і 60, зрештою в нас залишились стабільних 40 людей. Це люди старшого віку, або з інвалідністю, або мами, які самі виховують дітей», – сказав керівник фонду.

Переселенці, яку приїхали з Донецької області, вже отримали довідки про статус внутрішньо переміщених осіб. Надалі розглядатимуть звернення про матеріальну допомогу, зазначила староста Згоранського старостинського округу Валентина Купира.

Усього на території Згоранського старостату, додала посадовиця, проживають 82 переселенці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 14 Травня 2024 14:41
А чим закінчилося з ковельськими ???
Олег до Радувець Ларіса Показати IP 14 Травня 2024 20:03
Нічим.Всі зробили вигляд що нічого не трапилось.Якось так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus