USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Підтвердили події з Біблії: артефакти з Міста Давида розкрили нові деталі

10 Травня 2024 00:14
Дослідження за участю археологів, істориків та науковців з Ізраїлю, Великобританії та США розкрило історію Міста Давида. Вчені змогли досягти безпрецедентного рівня точності в датуванні артефактів, знайдених на території Першого Храму в Єрусалимі.

Про це пише Phys.org, інформує ТСН.

У новому дослідженні команда застосувала передові методи, щоб датувати артефакти з місця розкопок з надзвичайною точністю. Вони проаналізували такі предмети, як насіння і череп кажана з шарів, датованих між 770 і 420 роками до н. е., здійснивши 103 заміри рівня вуглецю-14, що дозволило отримати детальні результати.

Читати ще: У Китаї виявили найбільшу усипальницю особи високого статусу віком понад 2200 років

Крім того, вимірювання деревних кілець забезпечили річну роздільну здатність, що ще більше підвищило точність.

Результати дослідження показали, що Єрусалим спочатку заселили між XII і X століттям до н. е., з часом розширюючись на захід. Дослідження також виявило докази землетрусу і подальшої реконструкції у VIII столітті до н. е., а також руйнування Єрусалима 586 року до н. е. вавилонським царем Навуходоносором II.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus