USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Посол ЄС: 2030 рік – реальна дата вступу України в Євросоюз

9 Травня 2024 21:01
Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова вважає цілком реальним приєднання України до ЄС у 2030 році.

Про це вона розповіла в інтерв’ю 24 каналу, пише Європейська правда.

Матернова зауважила, що нині прогнозувати, коли точно Україна стане членом ЄС – "це те саме, що дивитися в кришталеву кулю для передбачень".

Водночас вона погодилась з тим, що запропонований главою Євроради Шарлем Мішелем орієнтир – 2030 рік – є цілком реальною датою.

"З огляду на мої власні спостереження, на життя в Києві, на взаємодію з українською владою, представниками бізнесу та медіа, а також зважаючи на процес розширення в минулому, який я добре знаю, я вважаю, що 2030 рік – це цілком реальна дата", – сказала Матернова.

Вона попередила, що у цьому процесі війна має великий вплив, так само як і прогрес стосовно реформ.

"Але я гадаю, що у цьому абсолютно непередбачуваному геополітичному середовищі, в якому ми живемо сьогодні, ця дата цілком нормальна", – додала глава представництва ЄС в Україні.

Читати ще: 84% українців підтримують вступ до ЄС. Опитування

Раніше Матернова висловлювала переконання, що Україна готова розпочати переговори про вступ до Євросоюзу. Глава місії ЄС у Києві сподівається на їхній початок наприкінці червня.

Також Матернова вважає, що угорське головування у Раді Євросоюзу навряд чи негативно вплине на темпи просування переговорів про вступ з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ніхто Показати IP 9 Травня 2024 21:44
Спочатку війну виграйте..
Патрiот Показати IP 10 Травня 2024 07:51
Морква для вiслюкiв трошки вiддалилася.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus