USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Розподілятимуть небаланс: як із листопада лучани платитимуть за холодну воду

27 Жовтня 2022 18:55
Із 1 листопада мешканці Луцької громади в рахунку за холодну воду зможуть побачити суму небалансу. Таким чином, люди платитимуть за фактично спожиту послугу з водопостачання.

Про це йшлося 27 жовтня під час засідання круглого столу щодо обговорення питання нарахування вартості послуг із водопостачання та водовідведення.

Як зазначила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, низку норм законодавства було прийнято ще до початку повномасштабної війни, це, зокрема, ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» чи ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів, що основна мета згаданих законодавчих актів полягає в тому, аби люди платили за фактично спожиті послуги.
«На сьогодні всі правові підстави для реалізації цих законів у Луцьку є… Прийнято методику розподілу обсягу спожитих у будівлі послуг між споживачами, – сказав Віктор Гуменюк. – Наприклад, є багатоквартирний будинок, де в людей 100% облаштовано облік поквартирно та є загальнобудинковий лічильник. Загальне споживання в будинку – 736 кубів води за місяць. Відмінусувавши все споживання квартир, отримали небаланс 242 куби (32%). Відповідно до закону, люди мають заплатити за все те, що зайшло в будинок. У будинок зайшло 736 кубів. Небаланс (242 куби) потрібно розподілити».

Розподіл між споживачами обсягів спожитих послуг буде здійснено, відповідно до розроблених методик.
ПРИНЦИПИ ВИЗНАЧЕННЯ ТА РОЗПОДІЛУ НЕБАЛАНСУ:

- для будинків, де всі приміщення оснащено лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання;

- для будинків, де частину приміщень не оснащено лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами.
ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ НЕБАЛАНСІВ:

- несвоєчасне або некоректне подання споживачами показників квартирних лічильників;

- втручання в роботу вузлів обліку або порушення їх роботи;

- різна метрологічна похибка між загальнобудинковим і квартирними вузлами обліку;

- відсутність доступу до квартирних вузлів обліку.
«За ці втрати (небаланси) раніше платили приватний сектор, бізнес і мешканці багатоквартирних будинків, тому що є поняття, як-от індивідуальні технологічні витрати підприємства на транспортування води. Це загальний обсяг води на підприємстві, який можна втратити під час доставки до кінцевого споживача. Раніше на КП «Луцькводоканал» цей норматив складав 27,5%. Тобто, в тарифі це було враховано і споживачі оплачували ці небаланси. Тепер же, відповідно до чинних законів, у тарифній політиці відбулися зміни й передбачено, що за небаланси будуть платити не всі, а виключно ті споживачі, які їх сформували. Фактично небаланс – це не втрата, а реально використана вода, однак не облікована», – пояснив очільник КП «Луцькводоканал».

Як додав, нововведення – це не забаганка водоканалу, а чітка норма законодавства, яку необхідно виконувати.

Водночас Віктор Гуменюк наголосив: загалом передбачено обов’язкове встановлення вузлів комерційного обліку (загальнобудинкових лічильників) і вузлів розподільного обліку (квартирних лічильників) для обліку спожитої води, тому «Луцькводоканал» рекомендує всім споживачам міста, квартири яких ще не оснащено лічильниками, встановлювати їх, аби сплачувати тільки за фактично спожиті послуги водопостачання.
«Ми залучили кошти НЕФКО і власні кошти. Зараз маємо план щодо довстановлення загальнобудинкових лічильників там, де є така технічна доцільність. Загальна кількість багатоквартирних будинків, де ми вбачаємо технічну доцільність встановлення вузлів обліку, складає близько 117», – зазначив директор КП «Луцькводоканал».

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
CoBa Показати IP 27 Жовтня 2022 19:11
AXXaaaxAAaaxxaaa!
Alex Показати IP 27 Жовтня 2022 19:18
Таке відчуття що вони ту воду самі створюють з Кисню і Водню, ще закачують у свердловини..
Alex Показати IP 27 Жовтня 2022 19:23
+ Цікаво коли вже на нас надінуть маски ,,намордники,, з лічильниками ... Майбутнє за ,,ЛуцькПовітря,, !!!
Alex Показати IP 27 Жовтня 2022 19:35
+++ Питання до ,,Луцькводоканалу,, чи замінили ви мережі водопроводу створенні ще в часи Радянського Союзу ??? І чи буде в ваших рахунках враховуватись вартість витрачена власно людьми на очистку вашої води? ++ Результат буде що пенсіонери не взмозі купити фільтри будуть платити вдвічі за ,,ржаву воду,, ...
Red Показати IP 27 Жовтня 2022 19:41
Це жах. Коли не було у мене лічильників, по нормах споживання мені нараховували 11 кубів води(2 осіб). Коли поставив лічильники, то реальне споживання 4 куби.7 кубів просто переплачував десятками років. Зараз хочуть повісити уже ще більше. А ви не думали, що людина не може реально споживати у місяць по 60 кубів води? це доречі 10 камазів води. І ще. Навіщо мені той комерційний облік??? мені 4 куби хватить.
лучанка до Red Показати IP 27 Жовтня 2022 21:03
Вам справді вистачає 2 куб метри води на одного? Ви не миєтеся ? Не змиваєте в туалеті? Я не хочу вас образити, просто дивуюся.
Губошльоп Показати IP 27 Жовтня 2022 19:44
Тут є питання,чи буде Водоканал повертати плюсовий баланс?)-Щось глибоко сумніваюсь... При такій схемі оплати доцільнісь існуючих поквартирних лічильників відпадає взагалі. Результат один-народ під час війни буде платити більше!А має бути навпаки...Якийсь мораторій чи що можна було б ввести.
123 не до Губошльоп Показати IP 28 Жовтня 2022 06:30
Цей небаланс Не перераховується,як вони тут розказують! Мені були нарахували цей небаланс два роки тому,коли не було лічильника в мене в квартирі 2 тисячу гривень на квартиру і ще деяким сусідам в домі! Ніхто перерахунку не робив! Це розвод чистої води! Вони труби не міняли з 80 років ! Людей мають за Лохів
скептик Показати IP 27 Жовтня 2022 19:54
небаланс - це втрати водоАНАЛУ в їх дірявих трубах
Валера Показати IP 27 Жовтня 2022 20:01
Сам плати. Хір тобі на бороду.
Alex Показати IP 27 Жовтня 2022 20:43
++++Аха ха ... Вчорашні новини- ,,Луцкводоканал,, : (в Луцьку голів ОСББ просять облаштувати відвід води біля кожного під'їзду.) ... Ми тепер ще й за всіх Бомжів і Алкашів платити будемо... Для чого тоді приватна квартира з лічильниками ? Якщо по них не платити ? +++ А з-за ха ха..
Ігор луцький Показати IP 27 Жовтня 2022 20:54
Я купив квартирний лічильник,заплатив за встановленння,заплатив за перевірку,він опломбований.Кожного місяця своєчасно передаю через особистий кабінет показники і в любий день надам доступ для звірки.То мені ще хочуть приліпити якийсь небаланс?Офігенно!!!
123 Показати IP 27 Жовтня 2022 21:26
Якщо цей небаланс ми оплачували у тарифi, то тепер тариф на саму воду ,буде зменшено, я так розумiю?
Кроша Показати IP 28 Жовтня 2022 05:00
Шоб вам вже мозои збалансувало
Алінка Показати IP 28 Жовтня 2022 06:48
А чого вони свій небаланс перекладають на нас, в мене є лічильник на який є сертифікат, що він пройшов вчасно повірку, чому я маю доплачувати за те, що вони в когось не можуть перевірити покази чи хтось щось там скрутив? Їх пропозиція про телеметричний лічильник просто нереальна, бо він коштує шалені гроші, самі ж вони його не будуть ставити безкоштовно. А що мовчить "Луцьктепло", там куб води взагалі вартує не дешево, вони також будуть всім дописувати ще по пару кубів в кого є лічильники? Це просто жах. Я маю надію, що в місті є класні юристи, які вивчать це питання, та оскаржать ці нововведення і зроблять це не тільки для себе особисто, а і для всіх мешканців міста.
Правда Показати IP 28 Жовтня 2022 07:24
Читайте законодавство України.До речі,ком.облік гарячої води вже має бути.Де він???Бо гаряча і холодна вода-це послуга,а газ і ел.енергія-це товар.А на рахунок теплової енергії,пані Чепелюк,двоставковий тариф-це повний маразм,видуманий і на жаль споживачі"проковтнули" це свавілля,яке дозволило збільшити тариф на 20% в річному вимірі,як і ІТП,які зовсім не пристосовані до наших тепломереж,а вал неплатежів просто накочується...
Правда Показати IP 28 Жовтня 2022 10:54
До влади.Якщо сказали А,то де Б.Ком. облік гарячої води,де???Закон один.Нехай директор ком. підприємства уточнить,де він в Законі взяв це слово "небаланс",ст.п.розділ.Так за Законом має бути ком.облік води,гар.води,теп.енергії.Але звідки "небаланс"-втрата води в приміщеннях,крадіжки,неправильний облік.А їх ком. вузол обліку правильний???Хто має контролювати його повірку і правильність показників?За Законом доступ до приладів обліку має бути,якщо вам не дозволяють власники,то і нараховуйте їм цей "небаланс".Таке враження,що директор просто не читав цей Закон і думає,що ніхто не читає.
Житель Показати IP 28 Жовтня 2022 13:59
Читайте про небаланс в "Про затвердження Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг"
Маразм Показати IP 28 Жовтня 2022 14:58
Тепер навпаки невигідно подавати покази лічильників. Хіба це комерційний облік?
Ххх Показати IP 28 Жовтня 2022 17:09
Скажіть питання абонент повинен платити за воду якщо вода не відповідає санітарним нормам а є технічною,і чи входить в тариф послуга знімання показника а не абонент повинен сам його подавати
Правда Показати IP 29 Жовтня 2022 06:13
Якщо подавати показники споживачами і ком.обліку будинку в один день,то це одне,але це неможливо.А якщо в різні,то і буде цей надуманий "небаланс".Тобто вони перекидають борги і судові витрати Еводи(практично банкурт)на плечі споживачів.І який буде результат?Спори,крики і звинувачення і звичайно зниження платежів.Весною подивимось....
погляд зі сторони Показати IP 29 Жовтня 2022 18:08
згідно ідвідуальних договорів КП Луцькводоканал поставляє воду до пункту індивідуального обліку,в кого він є. За внутрішньобудинкові мережі відповідає ОСББ, як що воно є, в противному випадку той хто обслуговує ці мережі, в любому випадку це проблема мешканців будинку. Якщо відсутнє ОСББ, обслуговування то в українському законодавстві повинно було б бути вказано, так як втрати у внутрішньобудинкових мережах можливі, то в любому випадку ці втрати покладаються на мешканців будинку, бо водоканал не несе відповідальності за стан цих мереж. І хтось має періодично контролювати стан мереж і виконувати певні ремонтно-профілактичні роботи щоб не було таких втрат. Але тут одне величезне НО! Паказники всіх лічильників повинні зніматися в один час. А це практично неможливо. Тому цей "небаланс" буде завжди і водоканал буде отримувати бобло на халяву. Найпростіше такий "небаланс" списати з мешканців, що мудрєйший водоканал і робитиме, я вже мочу за якість води. Ці мудреці повинні нам платити за те що використуємо непридатну для вживання воду. В 2019 році я проводив аналіз води - не відповідає стандартам. За що ми платим немалі кошти?
лучанин Показати IP 30 Жовтня 2022 11:55
ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ НЕБАЛАНСІВ: - несвоєчасне або некоректне подання споживачами показників квартирних лічильників; - споживачу це не вигідно - втручання в роботу вузлів обліку або порушення їх роботи; - рано чи пізно виявиться, великі штрафи - різна метрологічна похибка між загальнобудинковим і квартирними вузлами обліку; - споживач не винний (при своєчасній повірці лічмльника) - відсутність доступу до квартирних вузлів обліку. - споживач сам подає до 5 числа Так що причини КП Луцькводокаал некоректні, надумані на хвору голову. Причина яка унеможливлює цей витвір розумників з КП: з водоканалу не врахували час коли будуть зніматься показники. А від цього буде залежати величина і знак так званого винаходу "небаланс". Для того щоб визначити "небаланс" потрібно в момент зчитування показників припинити забір води в даний час всім споживачам будинку. А це не реально, і неможливо. Тут є три варіанти : 1. споживачі знімають показники раніше від будинкового, якщо він наявний, - загальний об'єм води буде більшим - при певних умовах це може скоригуватись наступним місяцем, якщо відсутній лічильник - "небаланс" відсутній; 2. споживачі знімають після зняття з будинкового це легко домовитись, споживачам буде вигідно, так як той хто знімає показник з будинкового не відає інформацією про зняття споживачами - забір води менший від сумарного.; 3. самий реальний і діючий - знімають коли кому заманеться , головне до 5 числа подати. Оцей так званий "небаланс" у КП вже враховано у ціні, тільки він скритий, так як при транспортуванні води до споживача, це послуга, є певні витрати. Газовики і електрики виділили вартість послуги з постачання з ціни за товар тим самим не морочать собі голову "небалансами" Представники Луцькводоканалу розумніші і хочуть з нас здерти плату за постачання подвійно. Геніально! Невже міська влада піде на це????????????????? Я проти .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus