USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Скандального нардепа Юрченка затримали на блокпосту зі зброєю

8 Квітня 2022 09:02
7 квітня у Києві на одному з блокпостів затримали народного депутата Олександра Юрченка. При собі політик мав зброю без документів.

Про затримання Юрченка повідомив депутат Київради Олександр Погребиський, пише НВ.

Юрченка затримали після того, як він вступив у суперечку з бійцем територіальної оборони та почав хапатися за його зброю.

«Сьогодні нардеп Юрченко, підійшовши до постового, який виконував свої обов'язки, почав лаятись і тикати військовому, згодом він схопився за його кулемет. Звичайно, посвідчення він не показав і не представився... Але хлопці зреагували миттєво та затримали порушника», – заявив Погребиський.

При собі Юрченко мав зброю, на яку не було документів. Також після того, що сталося, він написав заяву на військових, але пізніше перепросив та визнав, що був неправий.

«Юрченко приїхав на один із постів – заїзд на територію, де розташований один із підрозділів батальйонів територіальної оборони. Звичайно, там, де перебувають військові, завжди є периметр, є пости і є караул. Його ввічливо попросили прибрати машину вперед, щоб не затуляти проїзд. Водій його відразу зреагував нормально, проїхав уперед, а він вискочив із машини та почав бикувати: «Ви хто такі, хто ваші керівники?» – повідомив український військовий.
Нагадаємо, 8 липня 2021 року з'явилася інформація, що народний депутат Олександр Юрченко потрапив у ДТП у Львові. Він виїжджав заднім ходом з паркування і врізався в автомобіль, який проїжджав повз.

Повідомляли, що патрульні запідозрили, що водій у наркотичному сп'янінні, а згодом це підтвердили результати огляду.

Сам Юрченко казав, що нічого не вживав і припустив, що наркотики йому «або підсипали, або це було якось сплановано». Нардеп потім здав аналізи у кількох лабораторіях Києва, і в жодній не знайшли наркотиків у крові.

Олександра Юрченка виключили із фракції «Слуга народу» після скандалу з хабарництвом у 2020 році. За інформацією НАБУ, він нібито вимагав хабар у розмірі $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту про управління відходами, а згодом ще $200 тисяч на підкуп членів відповідного комітету Верховної Ради.

На початку серпня 2020 року детектив НАБУ під прикриттям передав посереднику першу частину хабара. 26-27 серпня співучасники мали отримати наступну частину, але НАБУ довелося припинити операцію, оскільки «учасники злочину поінформували про документацію їхньої діяльності».

У вересні 2020 року ВАКС заарештував Олександра Юрченка на два місяці з можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн. Після внесення застави він вийшов із СІЗО. «Слуга народу» виключила нардепа із фракції.

Юрченко у червні 2021-го говорив, що звернеться до Європейського суду з прав людини , щоб довести невинуватість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 8 Квітня 2022 13:49
а ще випив 4 пляшки поцупленого пива..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus