USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Ситуація складна: за добу на фронті - 155 боєзіткнень, – Генштаб

12 Травня 2024 09:07
Розпочалася вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Протягом доби зафіксовано 155 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 118 авіаційних ударів, здійснив 120 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові й приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

У Сіверському операційному районі, в Чернігівській та Сумській областях, противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Завдав авіаційного удару в районі міста Суми.

На Харківському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 12 атак у районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Гатище, Плетенівка, Пильна, Вовчанськ, Бугруватка Харківської області. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Глибоке, Широке, Вовчанські Хутори Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили 19 атак в районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Іванівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Твердохлібове, Сергіївка Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 10 атак в районах населених пунктів Макіївка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області; Новосадове, Терни Донецької області.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 16 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка Донецької області.

На Краматорському напрямку наші воїни відбили 27 атак в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка, Іванівське, Часів Яр, Григорівка, Новий Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційного удару у районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Проте завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 32 атаки в районах населених пунктів Семенівка, Калинове, Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Також завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Карлівка, Миколаївка, Олександропіль, Стара Миколаївка, Прогрес, Новогродівка Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Солодке, Красногорівка, Водяне, де ворог за підтримки авіації 10 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку наші захисники відбили 16 атак в районах населених пунктів Урожайне, Старомайорське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації двічі атакував позиції наших захисників у районі Роботиного Запорізької області. Також завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Сторожеве Донецької області та Мала Токмачка Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби за підтримки авіації здійснив п'ять безуспішних атак на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Антонівка Херсонської області.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

За уточненою інформацією, протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по трьох зенітно-ракетних комплексах, двох артилерійських засобах, двох радіолокаційних станціях та дев'яти районах зосередження особового складу противника.

Загальні бойові втрати РФ з 24.02.22 до 12.05.24 орієнтовно склали:

особового складу – близько 482290 (+1260) осіб,

танків – 7454 (+5),

бойових броньованих машин – 14375 (+22),

артилерійських систем – 12472 (+30),

РСЗВ – 1066 (+2),

засобів ППО – 797 (+1),

літаків – 350 (+1),

гелікоптерів – 325,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 9910 (+42),

крилатих ракет – 2194 (+1),

кораблів/катерів – 26,

підводних човнів – 1,

автомобільної техніки та автоцистерн – 16819 (+64),

спеціальної техніки – 2042 (+2).

Дані уточнюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus