USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У дідуся вкрали спадщину: як три гектари біля Луцька потрапили в чужі руки

9 Березня 2024 10:36
Дідуся, який має на утриманні дружину, доньку з інвалідністю та онуків, позбавили спадщини. Олександр Сивих – у скрутному фінансовому становищі. У спадщину мав отримати майже три гектари землі у Прилуцькому. Ринкова ціна однієї сотої – приблизно тисяча доларів. Але хоч дідусь після смерті написав заяву на вступ у спадщину, майно отримав його племінник-п’яниця. Той одразу продав хату і тридцять сотих під нею мешканцю Прилуцького. Решту землі нібито віддав у спадок зятю покупця. Згодом племінник помер.

Нині Олександр Сивих скасовує в судді рішення ківерцівського суду, яким його спадок дістався племіннику, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За словами Олександра Сивих, у тому будинку проживав його брат із сім’єю. Там повмирали батьки. Чоловік зазначив, що діти брата зловживали алкоголем, тому він навіть забирав маму до себе. Але у зв’язку з тим, що його донька має тяжку хворобу, мати повернулася доживати віку в рідну хату.

Його племінник Микола Сивих успадкував усе. На господарстві нині панує розруха. До занепаду будинок і територію поблизу якраз і довів Микола Сивих.

Найбільшою цінністю, однак, є не будинок, а три гектари землі в Прилуцькому. Її ринкова вартість – близько 300 тисяч доларів.

Племінник навряд чи сам міг сплатити судовий збір і пройти всі етапи судової тяганини. Схоже, знайшлися «добрі люди», які допомогли йому швидко оформити спадщину, а згодом – договір купівлі-продажу домогосподарства. Також допомогли скласти заповіт на третю особу, яка не має жодних родинних зв’язків із сім’єю. Сам племінник уже помер.

Яким чином спадщина опинилася у третіх руках? До судді, через якого все переписували, виникає багато запитань. Суддя ківерцівського суду Олександр Костюкевич присудив усе племіннику Миколі Сивих, навіть не витребувавши спадкової справи, в якій уже був спадкоємець.

«Суд першої інстанції виходив із того, що брат мого клієнта прийняв спадщину після смерті матері шляхом фактичного проживання зі спадкодавицею на момент смерті. Однак за півтора місяця до смерті матір мого клієнта була поміщена, просто кажучи, в будинок пристарілих. Мій клієнт має право на цей спадок, тому що він є єдиним спадкоємцем, який належним чином прийняв спадщину після смерті матері шляхом подачі до нотаріуса заяви про прийняття спадщини після двох місяців, як мама померла», – прокоментувала адвокатка Олександра Сивих Дарья Шевчук.
Читати ще: 17 років як у пеклі: в Ківерцях не можуть зжитися сусіди, які ділять один будинок

Є ще один цікавий факт: неблагополучний племінник, який мешкав у Прилуцькому, нібито одружився з жінкою зі Львівщини, до того ж усиновив її дитину. І саме ця дитина є правонаступником спадкоємця. Цей нюанс зараз не відіграє суттєвої ролі, бо ж новоспечений спадкоємець переписав усе на третю особу, яка зараз перебуває за кордоном.

Будинок купив Дмитро Гуменюк. Решту майна Микола Сивих заповів Зіновію Бурбану. За словами Олександра Сивих, це зять Дмитра Гуменюка.

«Бурбан Зіновій Петрович надав заяву про відкладення розгляду справи. Він повідомляє, що не може з’явитися на розгляд справи, оскільки перебуває за кордоном, а саме в Німеччині», – оголосила суддя.

Олександр Сивих намагався поспілкуватися з родичами покупців спадку, однак безуспішно.

Як можна здогадатися, аферу провернув не племінник, який зловживав алкогольними напоями, а люди, які дізналися про спадок у три гектари землі.

До слова, нещодавно, коли Олександр Сивих приїжджав у Прилуцьке, його перестрів невідомий чоловік, який пригрозив дідусю розправою. Олександр Сивих навіть написав заяву в поліцію, але кримінальне провадження за фактом погроз правоохоронці не відкрили.

Олександр Сивих має у власності частину будинку в Ківерцях. У тісних кімнатах проживають він, його дружина, дочка, яка тяжко хворіє, та онуки. Всі – на утриманні дідуся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 10 Березня 2024 03:18
покличте екс-прокурора нинішнього району провести майстер-клас, як тричі продати зем. ділянку..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus