USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Луцьку вулицю Брестську планують перейменувати на честь Сергія Слабенка

9 Травня 2024 19:23
9 травня у Луцькій міській раді відбулося чергове засідання комісії із впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади (голова комісії – Михайло Щур). Депутати розглянули ряд індивідуальних та колективних звернень щодо перейменування вулиць міста та прилеглих сіл.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Серед них, зокрема, були звернення від військової частини – щодо найменування однієї з вулиць Луцька на честь Героя України Євгена Лисенка та від управління СБУ у Волинській області – з пропозицією увічнити у назві топоніму ім’я Героя України Ігоря Небося.
Читати ще: Не буде Карбишева і Чернишевського: у Луцьку перейменують кілька вулиць. Доповнено

Крім того, члени комісії розглянули результати громадського обговорення щодо перейменування вулиці Брестської у Луцьку на вулицю Слабенка Сергія. Також депутати проаналізували думку громади щодо зміни назви вулиці Нової у селі Шепель на вулицю Гнатенка Івана.

Після обговорення члени комісії підтримали обидві пропозиції та доручили департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради підготувати відповідні проєкти рішень та внести їх на розгляд сесії.
Читати ще: Медова замість Мінська: у Луцьку перейменували ще 7 вулиць

Водночас, як повідомила заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами міської ради Софія Гула, в подальшому згідно із законодавством про декомунізацію повноваження з перейменування вулиць переходять від Луцької міської ради до Волинської ОВА.

Відтак, напрацьовані комісією матеріали будуть надаватися в цю установу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus