USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 40.08 40.35
  • PLN 10.00 10.20

«У мене проблеми – допоможи їх вирішити». Волинського майора, якого затримали з $3000 хабара, оштрафували

11 Травня 2024 08:07
Експравоохоронця Юрія Клока обвинуватили в хабарництві та судили. За версією слідства, він вимагав гроші за закриття провадження щодо крадіжки автомобіля. Правоохоронець своєї вини не визнав. Сказав, що його підбурювали до одержання грошей. Згодом звинувачення в неправомірній вигоді перекваліфікували у зловживання впливом.

Майора, начальника відділу слідчого управління волинської поліції Юрія Клока затримали 21 лютого 2021 року на гарячому з частиною хабара – 3000 доларів. Загалом він вимагав у сина підозрюваної у викраденні авто 6000 доларів за закриття кримінального провадження проти матері, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Клок у ході розмови зазначив, що автомобіль буде необхідно кілька разів перереєструвати на добросовісного набувача, а провадження буде закрито у зв’язку з завершенням строків досудового розслідування», – зачитав із матеріалів справи суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Чоловік своєї вини у вимаганні хабара не визнавав. Сказав, що після того, як пошкодив руку, проходив довготривале лікування і в зазначені в обвинувальному акті дні перебував на лікарняному, а тому, мовляв, нічого не вирішував, тим паче таких питань, як закриття кримінального провадження.

Адвокат Юрія Клока Анатолій Петрушин запевнив, що це було відомо і свідку, тобто заявнику.

«Останній усвідомлював ту обставину, що особисто Клок не приймає жодних рішень. Усі розмови зводилися до того, щоб «попросити Філонюка», «попросити, щоб не чинив тиск». Тобто всі розмови стосувалися виключно того, що особа, яка надавала неправомірну вигоду, усвідомлювала, що безпосередньо Клок не приймає в цій справі жодних рішень», – наголосив адвокат Анатолій Петрушин.

«Усі свідки, які були допитані в цій справі – Філонюк, Троцюк, Нестерук, Якимлюк – спростували твердження прокурора, висунуті в обвинуваченні, про те, що Клок нібито здійснював розслідування і міг давати якісь вказівки», – додав адвокат Сергій Полячук.

Сам обвинувачений узагалі сказав, що заявник навмисне спрямовував розмови при зустрічах, які проходили з його ініціативи, у вигідному для нього руслі.

«Під час наших неодноразових зустрічей він постійно нагадував: «Що там по нашому питанню? Давай щось робити. Зроби так, щоб мене не зачіпали. В мене проблеми – допоможи їх вирішити». Постійно наша розмова, після того як він був ініціатором наших зустрічей, починалася саме так», – прокоментував обвинувачений Юрій Клок.
Читати ще: «Ще нічого не пропонує?» Волинський майор, якого затримували на хабарі, відбувся штрафом

До слова, Юрія Клока звільнили з лав правоохоронних органів, щоправда, не через цю історію, а через хворобу. У суді першої інстанції його визнали винним не у вимаганні хабара, а в зловживанні впливом і оштрафували на 25 500 гривень. Юрій Клок просив в апеляційному суді зменшити суму штрафу.

Натомість прокурор обране покарання оцінив як надто м’яке і просив ув’язнити майора на пʼять років.

«Встановлено, що Клок вимагав та отримав частину кримінальної вигоди саме за фактично правомірне розслідування правопорушення відносно Деркача та прийняття відповідних рішень по ньому», – зауважив прокурор Олександр Полянський.

Апеляційний суд Волинської області вирішив попередній вирок залишити без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 11 Травня 2024 08:38
ха-ха, мафія живе. А у нас плетуть демократія, демократія - немає її у нас. У кастовому суспільстві демократії і свободи слова нема, у нас є лише бардак, який розвела суддівська каста на замовлення депутатської касти
Анонім до Анонім Показати IP 11 Травня 2024 10:10
Тепер нехай оця каста суддів, ментів, прокурорів, адвокатів-рішал йде і воює, захищає свої хабарні статки, а ну да, вони ж не можуть, бо усі 'при виеонанні' , або 'хворі'. З людей вже зовсім лохів роблять.
Бувший Показати IP 11 Травня 2024 08:50
Країна тоталітарного маразму
Цікавиї Показати IP 11 Травня 2024 10:01
Ціми свідками хаї ДБР займеться багато цікаво найдуть
Іван Показати IP 11 Травня 2024 14:03
Судівська мафія непереможна!
Клава Показати IP 12 Травня 2024 02:22
Клоки - forever !
Олег Показати IP 12 Травня 2024 21:51
Мусора були, мусора є, мусора будуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus