USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Який клей для вінілових шпалер обрати та як його використовувати?*

29 Листопада 2023 10:16
Під час ремонту актуальним є питання, як клеїти шпалери на флізеліновій основі, оскільки таке оздоблення зараз є чи не найпопулярнішим. Воно довго служить, має красивий вигляд, наносити його легше, ніж звичайні паперові шпалери, треба лише обрати гарний клей. Трохи про адгезиви для оздоблення та поради щодо нанесення – далі у статті.

Вінілові та флізелінові шпалери: особливості й відмінності

Флізеліном називається матеріал на основі целюлози з додаванням інших компонентів для підвищення міцності. Якщо зверху на нього наносять ПВХ-плівку, це вже вінілові шпалери на флізеліновій основі. У продажу є матеріал обох типів, за властивостями вони схожі, також потребують однакового клею для фіксації.

Перед тим як клеїти вінілові шпалери, варто знати їхні переваги.

Міцність та довгий термін експлуатації – матеріал надійніший, ніж звичайний папір, тому робити косметичний ремонт вам не доведеться ще тривалий час.

Водостійкість – за потреби такі шпалери можна протирати вологою губкою.

Можливість скоригувати нерівності стін – такі шпалери товщі за паперові, тому можуть приховати деякі незначні дефекти поверхні.

Екологічність – матеріал «дихає», завдяки чому запобігає появі плісняви та підтримує нормальний мікроклімат.

Яким буває клей для шпалер на флізеліновій основі?

За консистенцією виробники випускають два типи клеїв:

сухий – це клей у вигляді порошку, що спочатку потрібно розвести водою у вказаній в інструкції пропорції;

рідкий – такий клей для флізелінових шпалер вже повністю готовий до використання, тому багато часу на підготовку не потрібно, до того ж, ви не зробите помилку під час розведення. Це основні причини, з яких спеціалісти рекомендують замовляти саме рідкий клей.

Окрім того, клей може бути спеціалізованим та універсальним.

Спеціалізований клей призначений для певних типів шпалер, при цьому варто враховувати матеріал стін, оздоблення, умови, за яких будете клеїти – температуру, вологість у приміщенні тощо.

Універсальний – клей для флізелінових, вінілових та будь-яких інших шпалер, він підходить для легкого та важкого покриття, ним зручно користуватися.

Найбільш популярним у цій категорії є універсальний клей для вінілових шпалер, що його випускає компанія «Люкс-Х». Його основні властивості та переваги:

повністю готовий до використання, не потрібно спочатку розводити водою;

клей підходить для усіх видів шпалер, витримує навіть дуже важке оздоблення;

безпечний для здоров’я, екології та у плані пожеж – в складі немає токсичних чи пожежонебезпечних компонентів;

протигрибкове просочення – завдяки йому на стінах не буде цвілі навіть за сприятливих для неї умов (за певної вологості та температури).
Як клеїти флізелінові шпалери?

Перш за все, забезпечте нормальні умови: вологість у приміщенні має бути приблизно 70%, температура повітря – у діапазоні +10…+30°С, уважно прочитайте інструкцію та дотримуйтеся вказаних у ній правил.

Загальні поради про те, як клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі:

спочатку обробіть стіну ґрунтовкою або клеєм, попередньо додавши до нього воду в пропорції 1:2, дочекайтеся повного висихання;

подивіться в інструкції, як клеїти шпалери – це залежить від малюнка;

смуги треба нарізати із запасом, щоб у зоні стелі чи підлоги не було проміжків – краще підрізати, ніж намагатися акуратно доклеїти;

клей для флізелінових шпалер наносять безпосередньо на стіну, якщо у вас вінілові шпалери, адгезивом варто змастити полотно та залишити його приблизно на п’ять хвилин перед фіксацією на стіні.

Після завершення робіт використайте валик, щоб розгладити нерівності та бульбашки.

Якщо вам потрібен клей для вінілових шпалер на флізеліновій основі чи будь-який інший адгезив, звертайтеся до менеджерів «Люкс-Х». У компанії можна замовити продукцію вроздріб чи гуртом, доставка можлива по Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus