USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.65 41.00
  • PLN 10.28 10.40

За крадіжку iPhone невиліковно хворого волинянина посадили на понад п’ять років

11 Травня 2024 14:49
Неодноразово судимого волинянина вкотре зловили на крадіжках. Вирок Луцького міськрайонного суду – п’ять з половиною років за ґратами. Захисниця подала апеляцію, бо чоловіку діагностували смертельну хворобу.

Волинянин узяв смартфон у свого знайомого, щоб зателефонувати, та поцупив його. В іншого потерпілого з наплічника вкрав гроші, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік нині перебуває в СІЗО. Участь у засіданні бере в режимі відеоконференції.

Із вироку Луцького міськрайонного суду відомо, що обвинувачений узяв iPhone в одного з потерпілих і не повернув. В іншого потерпілого, з яким разом випивав, поцупив майже шість тисяч гривень. Чоловік у скоєному розкаявся та відшкодував збитки.

Суд першої інстанції виніс вирок – п’ять з половиною років неволі. Захисниця обвинуваченого подала апеляцію й просила для свого підзахисного п’ять років і один місяць за ґратами, бо через невиліковну хворобу кожен день для волинянина важливий.

«Ми просимо змінити вирок. Здається, що та частина між призначеним покаранням і тим, що ми просимо, незначна. Але прошу врахувати стан здоров’я мого підзахисного. У його випадку кожен місяць і кожен день має значення. Йому необхідно проходити відповідний курс підтримки», – прокоментувала захисниця Наталія Крупінська.
Читати ще: За поцуплений дриль лучанин відсидить сім років за ґратами

Прокурор наполягав: вирок потрібно залишити без змін.

«Обвинувачений уже вшосте притягується до кримінальної відповідальності. Неодноразово раніше відбував покарання в місцях позбавлення волі. Не бажає стати на шлях виправлення. Востаннє відбуто покарання 20 січня 2023 року, однак продовжує займатися кримінальною діяльністю, вчинивши злочини, за які його засуджено вироком Луцького міськрайонного суду 7 травня 2023 року, перебуваючи на той час під кримінальним розслідуванням, за що його було засуджено вироком Ківерцівського районного суду 26 березня 2023 року», – наголосив прокурор.

Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області постановила: апеляційну скаргу залишити без задоволення, а вирок Луцького міськрайонного суду – без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
феміда Показати IP 11 Травня 2024 16:30
Якщо невиліковно хворий, то це зовсім не означає, що треба красти. І що треба помягшувати покарання чи зовсім прощати.
Лучанин Показати IP 11 Травня 2024 17:43
А що ж він зробить з тим айфоном?? Там стоїть уйклауд і крім власника ніхто ним не скористується*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus