USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Британія та США виділяють додаткові кошти на підтримку енергетики України

9 Травня 2024 14:15
Велика Британія внесе додаткові 23 млн євро до українського фонду підтримки енергетики для відновлення після атак на енергооб’єкти України.

Як зазначили в українському Міністерстві енергетики, виділені Лондоном кошти спрямують на закупівлю обладнання для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури, посилення фізичного захисту та забезпечення резервного живлення, зокрема генераторів та розподіленої генерації.

«Дякуємо уряду Великої Британії за цю важливу підтримку. Ворог продовжує нищити українську енергетику. Допомога партнерів є вкрай потрібною для проведення ремонтів, відновлення пошкоджених об’єктів і збільшення маневрових потужностей до наступного опалювального сезону», – сказав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Читати ще: Британія виділила понад $180 млн на зміцнення енергосистеми України

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 190 мільйонів доларів на проєкт, у межах якого надаватиме Україні необхідну допомогу у сфері енергетики протягом 5 років.

Про це повідомила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман, передає Громадське.

Вона зазначила, що цей проєкт буде зосереджений на підвищенні стійкості, надійності, доступності та безпеки секторів енергетики, природного газу й централізованого теплопостачання в Україні.

Окрім того, у межах проєкту США нададуть Україні важливу технічну допомогу, підтримку реформ, а також обладнання та послуги для підтримки енергопостачання.

Читати ще: Данія виділить понад €420 млн на відбудову та енергетику України

Нагадаємо, уночі 8 травня росіяни випустили понад 50 ракет і 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. З кінця березня це вже п’ятий масований удар по об’єктах енергетики. В «Укренерго» повідомляли про пошкодження на об’єктах генерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus